duminică, 28 martie 2010

Friptura cu Cartofi Prajiti in Untura


La insistentele furnicutului, am decis sa facem in weekend o portie de cartofi prajiti in untura. Si cum doar cartofi prajiti nu erau destul, am facut si putina carne. Carne afumata, in caz ca nu era clar. L-am lasat sef in bucatarie si iata ce se intampla :)) Dar am intervenit si am pus niste piept de pui la inabusit in teflon, sa nu sara colesteroul prea tare.
Rezultatul a fost foarte bun, dar nici nu vreau sa calculez caloriile :D

Am facut ceva mai mult de 2, tocmai bine cat sa ne amintim si a doua zi de festin.
Asa ca, pentru 2 - 3 portii, avem nevoie de:
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 piept de pui
  • 5 - 6 felii carne afumata
  • 100 grame branza
  • si vedeta: muuulta untura
  • sare, piper, cimbru (nu le-am inclus in poza)
Prepararea e destul de simpla, doar ca dureaza pana se curata si se taie cartofii.
Sa incepem cu pieptul de pui: se taie bucati potrivite si se condimenteaza. Se incinge putin ulei in teflon si se prajeste puiul. Daca nu vreti sa iasa prajit simplu, puteti adauga si putina apa.
Sa ne ocupam acum de restul prajelilor. In primul rand se pun la incins cateva linguri de untura intr-un tuci / cratita. Se taie felii carnea afumata si se prajeste in untura incinsa.
In timp ce s-au prajit cele doua tipuri de carne, am taiat cartofii. Cand a fost prajita carnea afumata, am scos-o si am lasat-o sa se odinheasca pe o farfurie, iar in untura incinsa am pus cartofii. Dupa ce au sfarait bine, i-am scos intr-un vas si am razuit branza peste.
Am servit cu ketchupul de casa si un pahar de vin. Foaaarte bun, dar in nu prea des :)



Printeaza reteta (fara imagini)

8 comentarii:

Claudiu spunea...

Buna.
Scuza-mi curiozitatea, dar ai luat motto-ul blogului de pe vreun site de nutritie, retele de pe unul pentru sinucigasi alimentari, si le-ai pus laolalta?
Mmmm....cartofi in untura...Si acum imi ploua in gura asta de anorexic...

kostinescu spunea...

taci ma, ca daca o sa cauti mai atent o sa vezi ca fata stie ce vorbeste si o sa gasesti si retete cu margarina cu omega 3, pt scaderea colesterolului.

Unknown spunea...

Mie mi se par super buni cartofii astia :D...cred ca astia sunt exceptia...vad ca sunt destule retete si pentru cei preocupati de silueta...keep up the good work furnicuto si as mai vrea sa vad retete de-astea si pt noi mancaii:)

Just a Model spunea...

Intr-adevar cartofiorii in unturica sunt o exeptie pentru ca prajelile intra in categoria mancarilor dietetice... vezi gogoshelele cu gem, etc si mai ales snitel-ul de vita in ou ars.
... but what do i know!? I'm just a model!

Carmen spunea...

Blogul nu este pentru cei care tin un regim strict ca sa slabeasca, "preocupati de silueta" inseamna persoane care vor sa se mentina si sunt atenti la ce mananca. Asta nu inseamna ca o data pe luna nu poti sa mananci ceva "interzis" topmodelelor, mai ales ca poti sa dai repede jos cu ceva miscare ;)

Just a Model spunea...

E pentru cei care vor sa se mentina deci... sa se mentina supraponderali?
Iti multumesc pentru indemn, mai ales ca este atat de util, treaba cu miscarea chiar nu o stiiam!

Imi poti indica care din posturile prezentate ma vor ajuta intr-un regim care nu este strict?

Carmen spunea...

wow, tu crezi ca o persoana cu greutate normala nu poate manca o data la cateva saptamani ceva prajit... Interesant... Ma bucur ca ai aflat de beneficiile sportului. Poate data viitoare o sa iti pui 2 felii de lamaie in apa plata, dar doar daca stai o ora in plus la sala, ok? Cat despre idei pentru un regim care nu e strict, poti incerca drobul dietetic, ciupercile umplute, mancarica de fasole, orice ciorba, broccoli gratinat, salata orientala si daca iti faci curaj vreodata si te incumenti sa manaci ceva dulce, iti sugerez papanasii fierti. Alte retete light urmeaza, doar ca n-am prea avut timp de blog zilele astea.

Unknown spunea...

Am vrut sa comentez mai demult la "comentariile" de la aceasta reteta dar nu am avut timp. In schimb am ramas socata de cat de "isteti" se cred unii indivizi. Oameni buni: din cand in cand mai TREBUIE sa consumati ceva gras. Ajuta si la tranzitul intestinal. Daca tineti cure si nu va incumetati sa mai consumati si asa ceva riscati sa va pricopsiti cu ceva destul de neplacut :) Si anume o constipatie de mai mare frumusetea. Dar cum fotomodelele ("vai draga") considera ca aceasta mancare e demna de neanderthali, probabil mai considera si laxativele sau clismele metode mult mai "rafinate" ca sa scapi de...inconveniente.
All the best! Genial blogul tau Carmen :)