joi, 25 august 2011

Garlic Cheese Bread


Ultimul weekend de vara se apropie cu pasi repezi, iar daca vreti sa iesiti la gratar, va recomand sa pregatiti aceasta paine cu cascaval si usturoi. Desi a fost numita de unii rautaciosi - se stiu ei care :) - pizza gone bad, adica cu un blat prea gros, painea cu usturoi este o garnitura deosebita pentru salate sau gratar. Desigur, blatul poate fi folosit si pentru pizza, dar trebuie redus la jumatate, iar pe deasupra mai trebuie adaugate toppinguri (sunca, rosii, masline etc).

marți, 23 august 2011

Cheesecake cu Piersici si Zmeura


Am pregatit acest cheesecake pentru ca in weekend, am organizat si o petrecere in deplasare. Asa ca tortul trebuia sa aiba mai multe caracteristici: sa fie usor de transportat, deci fara decoratiuni, sa reziste la un drum de vreo 3 ore fara sa se strice sau sa se topeasca chestii din el, trebuia sa fie preferabil cu fructe si trebuia sa fie cat mai rapid de facut. Cheesecakeul de fata s-a incadrat perfect, a ajuns teafar la destinatie si a fost pe  gustul tuturor :) Si tinand cont ca n-am pornit deloc cuptorul pentru el, ma declar foarte multumita de aceasta reteta :)

luni, 22 august 2011

Salata Caprese on a Stick


Weekendul nostru a fost plin, am tinut-o tot intr-o petrecere pentru ca a fost ziua mea si am vrut s-o sarbatorim alaturi de oameni dragi, cu care ne vedem prea rar :) Si pentru ca am incheiat petrecerea aseara, fix la ora 12, azi incepem usor, cu un aperitiv foarte simplu, salvator cand esti in criza de timp, pentru ca dureaza doar cateva minute sa-l pregatesti. Este vorba de o variatie a salatei caprese, potrivita pentru un bufet de aperitive.

miercuri, 17 august 2011

Paella cu Pui


O mancare minunata, foaaaarte aromata pe care am pregatit-o pentru prima data acum cateva zile. Trecand peste aspectul cratitei, care nu a fost fix de paella, in rest reteta ar cam trebui sa corespunda cu originalul. Totusi cred ca ar fi bine sa facem o degustare prin Spania cat mai curand.. asa.. ca sa nu avem dubii :) Dar pana una-alta, deja punem la cale "paella se intoarce", cu creveti sau fructe de mare... sa vedem ce-o sa iasa si atunci :)

marți, 16 august 2011

Muffins cu Merisoare


De mult imi propusesem sa folosim o parte din merisoarele uscate pe care le avem acasa intr-un desert, iar aceasta reteta foarte light si simplu de facut mi s-a parut perfecta. Reteta am vazut-o intr-o revista GoodFood pe care am tot tinut-o la vedere pana i-a venit randul. Dar pentru ca 12 muffins erau prea putin, am dublat cantitatile si am copt in acelasi timp doua tavi, ca sa fie mai spornica reteta :)

luni, 15 august 2011

Fajitas cu Pui


Fajiiiiitas! Ca fani Friends ce suntem, nu putem sa mai spunem fajitas, ci doar fajiiiitas! De fiecare data cand vorbim despre aceasta mancare mexicana ne aducem aminte de episodul din Friends in care Ross pregateste fajiiiitas si multe, multe margaritas :)) Noi ne-am inspirat de la Food Revolution-ul lui Jamie si am facut o portie generoasa si picanta de fajiiitas pentru pranzul de duminica. Singura problema a fost ca la Mega nu mai aduc tortilla, asa ca am fost nevoiti sa folosim lipii. Data viitoare cautam mai din timp, ca sa facem the real deal :)
Si pentru ca azi e sarbatoare, le uram "La multi ani!!!!" tuturor celor care-si serbeaza ziua de nume!

joi, 11 august 2011

Vinete Gratinate


Pentru ca la tara s-au facut o gramada de vinete, am adoptat deviza: nici o saptamana fara vinete! Asa ca de acum incolo, asteptati-va la variatiuni pe tema data, pentru ca n-am vrea sa umplem congelatorul cu vinete pentru salata. Nu de alta, dar unde ar mai incapea carnea? :)) Dupa caponata alla siciliana, am incercat o reteta mai light, cu mai putin ulei si fara prajire si care se face mai mult singura, fara sa fie nevoie de prea multe interventii.

Porumb Fiert


In categoria gustari de vara, la mare cinste se afla porumbul fiert. Noi am luat cativa stiuleti cruzi, de la tara, care n-au avut viata lunga cu noi, pentru ca i-am rontait imediat ce au fost gata :) Dar inainte de asta am reusit sa-i trag in cateva poze pe care sa vi le arat, impreuna cu asa-zisa reteta.

miercuri, 10 august 2011

Tarta cu Ardei


In ultima perioada gatitul s-a rezumat la chestii cat mai simple si rapide, pentru ca nu am prea avut timp, dar si, pe caldura asta, parca nu vrei sa stai in bucatarie prea mult :) Aceasta tarta, inspirata de o reteta de la Edith, s-a incadrat perfect cerintelor noastre: foarte buna si foarte simplu de facut. Din cauza ca tava pe care am folosit-o era prea mica, am facut si cateva muffins, care au iesit foarte bine, asa ca din acelasi aluat, puteti face niste muffins aperitiv minunate.

marți, 9 august 2011

Burgeri de Curcan


Va amenintam de ieri cu niste bunatati care aveau sa apara azi pe blog. Iata despre ce e vorba: zilele acestea am vazut cele doua serii din Food Revolution al lui Jamie Oliver. Fascinanta emisiune despre cultura alimentatiei in "tarile civilizate", care ne-a inspirat sa pregatim niste burgeri sanatosi, super light, facuti in casa de la zero. Au fost foarte buni, foarte simplu de facut si foarte apreciati de toti cei care i-au gustat :)

luni, 8 august 2011

Chifle


Chiar daca am ratat noi burgerii de pe 4 iulie, i-am amanat pana pe 4 august, sau pe acolo pe undeva :)) Pentru ca am avut parte de o vreme mai racoroasa, care ne-a dat voie sa umblam pe la cuptor, am facut chiflele in casa, asa ca burgerii au fost complet home made.
Chiflele se fac foarte usor, nu e nevoie de mult framantat, iar gustul este minunat.
Pentru reteta de burgeri, va trebui sa ne faceti o vizita si maine. Sa stiti ca merita! :)

joi, 4 august 2011

Aripi Picante cu Cous Cous


Incet revenim la ritmul de zi cu zi, visand in continuare la mare si la vacanta :) Dar gata, am stat cu frigiderul gol si doar cu pepene destul timp, ca doar suntem food blogeri sau nu mai suntem! Pentru inceput, am ales o reteta simpla si foarte rapida, sa nu ne obosim asa, din prima. Inspiratia a venit de pe siteul bbcgoodfood.com, dar, din pacate n-am avut toate ingredientele ca sa iasa niste aripi marocane autentice. Au fost foarte bune si asa, adaptate, iar dupa ce vom mura niste lamai, poate incercam varianta originala :)

miercuri, 3 august 2011

Dalboka


Daca eram in zona, era inadmisibil sa nu trecem pe la faimoasa ferma de scoici de langa Balcic. Ne documentasem putin inainte de a ajunge de pe siteul lor si de pe alte siteuri, asa ca eram cat de cat in tema cu ce vom gasi acolo. Va recomand cu caldura sa faceti un ocol daca treceti prin apropiere, nu neaparat doar pentru midii, dar si pentru celelalte preparate din peste, pentru drumul impresionant si locatia minunata. Restaurantul, pe langa oferta foarte bogata si diversificata de midii, are o multime de preparate din peste, pentru cei care nu agreaza scoicile :)

luni, 1 august 2011

Balcic


Bine v-am regasit! Am lipsit motivat, pentru ca tocmai ne-am intors dintr-o scurta, dar foarte placuta vacanta la vecinii bulgari. A fost prima noastra experienta acolo si cu siguranta nu va fi si ultima, pentru ca ne-am simtit foarte bine. Ne-a placut statiunea, atmosfera linistita, lipsita de agitatia si aglomeratia de la noi, amabilitatea tuturor ospatarilor care incercau si reuseau destul de bine sa vorbeasca romana, mereu atenti la cerintele clientilor. Sincer, cu unii era mai usor sa ne intelegem in engleza, dar never the less, merita apreciat efortul, inclusiv cu traducerea meniurilor in romana.
Vacanta a fost part foodie, part fun: am fost in sfarsit la faimoasa, deja, ferma de scoici de la Dalboka, am facut plaja, am inotat, over all ne-am relaxat si am descoperit o noua destinatie de vacanta.