joi, 19 aprilie 2012

Oua cu Sos de Mustar si Tarhon

Haideti, fiti sinceri si recunoasteti ca si voua v-au ramas oua rosii :) De fapt, mai bine sa fie cateva in plus decat in minus, dar parca tot oua fierte in fiecare dimineata poate fi cam plictisitor. Anul trecut am pregatit o rulada de branza cu oua, iar acum am optat pentru ceva mai simplu, asa... doar cateva minute de stat pe la bucatarie, dar cu rezultate buuune. Tinand cont ca are un sos de mustar cu tarhon nici nu se putea altfel :)

Ochiometric, am folosit:


  • vreo 5-6 oua fierte tare
  • 3 linguri mustar - simplu sau cu boabe - de care va place mai mult
  • 1 lingurita miere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sa tot fie vreo 60 - 80 ml de ulei
  • piper
  • tarhon proaspat sau din otet - dupa gust
Am avut un mic ajutor cand spuneam ca reteta se prepara imediat, poate l-ati vazut din poza de mai sus, si anume setul de preparare dressing de la Kitchen Shop (detalii aici). Are o sticluta cu capac ermetic, in care sosul poate fi pastat, dar si un mini-tel electric, care functioneaza cu baterii si care amesteca ingredientele pentru dressing cat ai bate din palme. Iar daca va intrebati ce e scris pe sticla, sa stiti ca sunt 3 retete de sos, dar despre asta vom vorbi in curand.

Asadar, pregatim un dressing din toate ingredientele in afara de oua si tarhon. In sticluta am pus asa: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei, piper, dupa care am bagat mixerul in vas si am apasat pe buton. Imediat dressingul a fost gata si am putut adauga tarhonul taiat, apoi am mai mixat cateva secunde. Daca pregatiti dressingul mai din timp, il puteti tine la frigider, intr-un recipient inchis.

Taiem ouale in jumatati sau sferturi si le aliniem intr-un vas incapator. Peste ele turnam dressingul. Le putem servi imediat sau dupa ce mai stau 1-2 ore la frigider, preferabil cu niste paine prajita, ca merge mai bine :)




5 comentarii:

Simona spunea...

Foarte faina idee! In perioada asta ne raman suficiente oua.
Cu fiecare postare imi lungesti lista cu ustensile de bucatarie... iar jumatatea mea nu va fi deloc bucuros :))
Pupici

kata spunea...

foarte bun...in seara asta am preparat si eu cateva oua dupa reteta voastra si chiar mi-a placut.....weekend placut va doresc!

Carmen spunea...

Simona, si eu sunt colectionara de gadget-uri de-astea :)) daca ne place sa gatim, trebe sa avem si ustensile, nu? :))
Kata, ma bucur ca ti-au placut :) weekend placut si tie!

In bucatarie la Sidy spunea...

Sa sti ca mi-ai dat o idee excelenta cu tarhonul...zau ca am sa increc si eu.Bravo !
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !

Carmen spunea...

Sidy, ma bucur ca am fost o sursa de inspiratie :)) O duminica frumoasa! Pup!