vineri, 27 aprilie 2012

Salata de Ridichi cu Andive

Pentru pulpa de porc glazurata am ales o garnitura foarte simpla si proaspata, respectand indicatiile nutritionistilor care ne recomanda sa asociem carnea cu salate de verdeturi, nu cu orez, cartofi sau alti carbohidrati. Unii oameni considera andivele amare, dar mie imi plac foarte mult si nu imi par de loc asa, asa ca e o chestiune de gust care trebuie testata :)

miercuri, 25 aprilie 2012

Pulpa de Porc Glazurata


De fapt, un titlu corect ar fi fost slow roasted glazed pork leg, adica pulpa de porc glazurata si coapta incet, la foc mic, dar mi s-a parut un pic prea lung :) Cu aceasta ocazie am incercat o noua metoda de marinata pentru carne, despre care va voi da mai multe detalii imediat. Aceasta, in combinatie cu mai multe ore de stat la cuptor la foc mic, ne-au dat o friptura foarte, foarte frageda si putin picanta.

luni, 23 aprilie 2012

Cina Regala de la Electrolux - Gateau au Chocolat

In urma cu cateva zile am primit un mail de la Roxana, care ne anunta despre o noua initiativa marca Electrolux. De data aceeasta este vorba de o Cina Regala, al carei meniu va fi pregatit de food-bloggeri, dupa retetele A.S.R. Principesa Margareta. Din retetele propuse am ales un desert, evident cu ciocolata, si anume gateau au chocolat. N-am rezistat si am adaugat putina aroma de portocala, pentru ca impreuna cu ciocolata formeaza o combinatie castigatoare :)

duminică, 22 aprilie 2012

Carpaccio de Ananas cu Sos de Caramel si Fulgi de Migdale


Ananasul este printre cele mai bune fructe. Pe langa gustul delicios si aromat, daca e consumat proaspat, mai are si o multime de proprietati, printre care numim: betacaroten, magneziu, vitamina C si alte saruri minerale. Ananasul contine si niste enzime care ajuta digestia, dar care sunt distruse prin preparare termica. Asa ca ne-am gandit sa pregatim un carpaccio de ananas, numai bun pentru o gustare de dupa-amiaza.

joi, 19 aprilie 2012

Oua cu Sos de Mustar si Tarhon

Haideti, fiti sinceri si recunoasteti ca si voua v-au ramas oua rosii :) De fapt, mai bine sa fie cateva in plus decat in minus, dar parca tot oua fierte in fiecare dimineata poate fi cam plictisitor. Anul trecut am pregatit o rulada de branza cu oua, iar acum am optat pentru ceva mai simplu, asa... doar cateva minute de stat pe la bucatarie, dar cu rezultate buuune. Tinand cont ca are un sos de mustar cu tarhon nici nu se putea altfel :)

miercuri, 18 aprilie 2012

Falafel


Gata, zilele de sarbatoare si de concediu s-au terminat, ne intoarcem la munca si la bucatarie. Pentru azi cu o reteta vegetariana, a carei pregatire dureaza cam 10 minute, bine, hai 15, dar nu mai mult :) Si anume niste chiftelute din naut, specifice bucatariilor din Orientul Mijlociu, intr-o varianta usor simplificata. Adica nu am facut pita, si le-am inlocuit cu niste chifle autentic romanesti :)

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Paste Fericit

Va dorim sa aveti parte de un Paste linistit alaturi de cei dragi!
Sa ne revedem sanatosi dupa minivacanta :)



vineri, 13 aprilie 2012

Lemon Mousse

Nu demult ne-am dat noi seama ca in frigider sta sa dea in data expirarii un borcanas de frisca lichida. Ni s-a facut mila de ea si am cazut de acord ca trebuie sa se transforme intr-un desert cat mai repede. Dar ce desert? Oare nessert? Dar e pacat sa faci nessert-ul doar pe jumatate. Asa ca ne-am orientat spre altceva, o spuma acrisoara si aromata, pentru care aveam toate ingredientele in casa. A fost un succes, atat la gust cat si la aspect. Aveti grija sa folositi oua cat mai proaspete la aceasta reteta.

joi, 12 aprilie 2012

Legume in Stil Thai

Asa cum va amenintam ieri, spargem tiparele si propunem un meniu exotic de Paste, care nu include miel. In schimb, am pregatit o bunatate de pui aromat bine cu portocala si ghimbir, care cerea o garnitura pe masura. Si a primit ce merita, un amestec crocant si colorat de legume stir-fry-uite, legate cu putin sos picant si aromate tot cu un picut de ghimbir. Sunt atat de bune, incat pot fi mancate si simple :) Ideea pentru reteta ne-a venit rasfoind cartea lui Gordon, Bucataria Lumii

miercuri, 11 aprilie 2012

Pulpe de Pui Aromate cu Portocale si Ghimbir


Nu stiu cum sunteti voi, dar pe mine ma cam exaspereaza televiziunile astea ale noastre, care in apropierea fiecarei sarbatori incep cu "bucatele cuvenite la masa". De parca doar de Paste se mananca miel, sau doar de Craciun se mananca porc, si nicicand altcandva. Intradevar, asta e traditia, dar nu toata lumea agreaza mielul. Si in plus... sarbatorile nu inseamna doar mancare, mese pline pana la refuz, zeci de oua rosii sau kilometri de carnati :) Asa ca, va prezint azi o reteta extraordinar de simpla, cu arome foarte fresh si exotice, pentru cei care vor sa aiba un meniu iesit din tiparele in care suntem indesati mereu.

marți, 10 aprilie 2012

Pesto de Leurda

Sa incepem cu o scurta definitie: pesto este un sos traditional din Genova (de aceea se mai numeste si Pesto Genovez) care contine busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline, parmezan si se serveste cu paste. Noi am plecat de la ideea de baza a acestui sos si am pregatit un pesto mai romanesc, de leurda. Am obtinut o bunatate usturoiata, pe care cu greu o lasi fara s-o dovedesti :) Poate inlocui mujdeiul, mai ales daca vreti sa aveti o explozie de culoare in farfurie.

luni, 9 aprilie 2012

Tort de Morcovi

M-am gandit ca poate anul acesta incercam un desert mai simplu de Paste si dupa cateva incercari, am ajuns la acest tort bun de tot :) Aceasta reteta este o creatie proprie, pentru ca am incercat sa reduc cat mai mult cantitatea de zahar si ulei, pastrand in acelasi timp un gustul bun. Daca sunteti mai reticenti la ideea de a manca un tort cu morcovi, sa stiti ca nu li se simte gustul, doar indulcesc si coloreaza desertul.

duminică, 8 aprilie 2012

Sweet Home Chicago

Inspirata de premiul recent castigat la Gala Blogourmet, m-am decis sa va povestesc despre cea mai lunga si frumoasa perioada pe care am petrecut-o departe de casa. Si anume vara si iarna din "windy city" Chicago, sau, our sweet home away from home :) Desi au trecut mai bine de 2 ani de cand ne-am intors (wow, cum zboara timpul),  mereu ne amintim cu drag de cele cateva luni in care am avut norocul sa vedem o buna parte din Mid-Westul american.

vineri, 6 aprilie 2012

Deep Dish Pizza Reeditata

Una din retetele noastre preferate este Deep Dish pizza, aceasta fiind chiar una din primele retete puse pe blog :) Cum in principiu este tot o pizza, exista o multime de retete pentru ea. Tinand cont de faptul ca pozele din postul initial sunt cam nedrepte pentru ce bunatate este aceasta specialitate din Chicago, ne-am hotarat sa o postam din nou, intr-o varianta putin imbunatatita.

joi, 5 aprilie 2012

Bouillabaisse


Pentru ca peste cateva zile sunt Floriile si va fi dezlegare la peste, va propun o reteta frantuzeasca deosebita, o tocanita de peste, potrivita pentru o masa festiva. Nu e 100% varianta originala, ci o adaptare cat mai aproape de cum ar trebui sa fie, combinata cu ce am gasit prin Bucuresti, fara prea mare efort. Pentru a avea un termen de comparatie, trebuie sa ajungem la Marseille, la un restaurant din port :) Dar pana atunci, incercati si aceasta reteta, este extraordinar de buna.

miercuri, 4 aprilie 2012

Pui cu Caju

Ne stiti deja ca suntem mari amatori de mancare chinezeasca, iar faptul ca mai adaugam o reteta de-asta, n-ar trebui sa mai mire pe nimeni :) Este o reteta foarte, foarte simpla, o combinatie fericita intre puiul fraged si alunele caju crocante. Si nu mai trebuie sa va repet ca dureaza doar cateva minute s-o pregatim :)

luni, 2 aprilie 2012

Salata de Untisor si Leurda

Acum cateva zile, cand am trecut prin piata, am gasit untisor si leurda, pentru prima data anul acesta. In sfarsit! De cand visam la momentul in care ne vom bucura de primavara si verdeturile ei crude :) Pe langa reteta, va voi povesti si despre un gadget de bucatarie extraordinar de util, mai ales in aceasta perioada cand salatele sunt la mare cautare.