miercuri, 27 aprilie 2011

Salata cu Untisor


Hristos A Inviat! Bine v-am regasit, dragii nostrii! Revenim si noi din minivacanta de Paste, care a picat tare bine, ne-am odihnit, am mancat, am baut, ne-am veselit :)) Speram ca si voi ati petrecut frumos, langa cei dragi. Pentru ca am fost la mese pe la parinti, nu am gatit mai nimic pentru Paste, in afara de cateva oua rosii :) In schimb, ieri am pregatit o salata foarte fresh, pe care am asortat-o cu o mozzarella de bivolita, despre care va voi spune mai multe in curand.

Pentru 2 portii de salata, avem nevoie de:
  • 2 legaturi untisor
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 2-3 castraveti
  • o cutie mozzarella de bivolita de la Transylvanian Buffalo Products
  • cateva fire ceapa verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • otet balsamic
  • un praf de sare
Untisorul este o planta care apare in aceasta perioada, cu frunze rotunde si carnoase. Este foarte buna mai ales pentru salate, dar si in ciorbe sau mancaruri, avand o multime de proprietati: contine vitaminele C si E, saruri minerale, acid folic, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la circulatia sanguina.
Spalam bine frunzele de untisor, si le rupem cat mai scurt coditele. Taiem restul legumelor, le amestecam intr-un bol impreuna cu untisorul, sarea, otetul si uleiul.
Pe deasupra asezam bilele de mozzarela, stropim cu cateva picaturi de otet si salata este gata! Caloriile nu sunt multe, vreo 80 la 100 de grame, adica in jur de 400 la o portie.




Un comentariu:

Laura spunea...

Imi ploua-n gura!
Trebuie sa incerc si eu salata asta; lui Peter i-ai trimis poze? poate-i e dor :))