luni, 28 iunie 2010

Supa Crema de Morcovi


Acum cand se gasec morcovi foarte proaspeti, m-a apucat un chef de supe creme asa ca in weekend am pus mana si  am facut o supa delicioasa, dupa spusele furnicutului :) Aveam pe acasa si niste dovlecei care s-au potrivit foarte bine cu morcovii. Si pentru ca supa este buna proapata, am facut doar 2 portii, tocmai bine pentru o cina foarte usoara.


Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 500 g morcovi (cam 2 - 3 legaturi)
  • 2 dovlecei potriviti (500 g)
  • 2 cepe
  • 1 patarnac
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Curatam toate legumele si le taiem cubulete. Adaugam cam 1.5 litri de apa, putina sare si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute, pana sunt moi. Scurgem apa in care au fiert legumele intr-un vas, pentru ca o vom folosi imediat.
Pasam legumele cu piciorul vertical al mixeruluisau cu tocatorulsau le dam printr-o sita. Am preferat mixerul, pentru ca asa se murdaresc mai putine vase :D
Adaugam uleiul peste legume, cam jumatate din apa in care au fiert si le mai punem la fiert inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper si servim cu crutoane si marar proaspat. Supa are 55 calorii la 100 grame, fara crutoane.



Un comentariu:

Postolache Violeta spunea...

Foarte interesanta supa.Daca iti face placere te asteapta niste premii la mine pe blog