Ce retete mai putem face cu capsuni, pe langa cheesecake sau alte prajituri? O varianta de primavara a celebrului Martini, cu sirop de capsuni si cateva fructe proapete. Siropul de capsuni putem sa-l obtinem fie punand zahar peste capsunile proaspete, sau folosind sirop din gemul de capsuni. In ambele cazuri nu este nevoie sa mai adaugam zahar, deoarece siropul este destul de dulce.
Pentru 2 pahare avem nevoie de:
- 100 ml vodka
- 50 - 60 ml sirop capsuni
- sucul de la 1 lime
- 10 - 12 cuburi de gheata
- 2 capsuni proapete (optional)
Procedeul de preparare este foarte simplu, capsunile se zdorbesc cu furculita, se pun toate ingredintele intr-un shaker, care se agita 1-2 minute, pana se topeste gheata. Se toarna apoi in paharele de martini, decorate cu zahar. Ca sa obtinem decorul de zahar pe pahare, le stergem pe margine cu un servetel umed, cam 2-3mm, pe interior si exterior, iar apoi le scufundam in zahar. Acesta se va lipi de paharul umed, iar in cateva minute, dupa ce paharul se usuca, va ramane fixat. Asa ca e bine sa pregatiti paharele inainte sa faceti cocktailul, pentru ca sa aiba timp sa se usuce.
O portie din acest cocktail delicios are aproximativ 180 calorii (o portie are cam 100 grame). Cheers! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu