vineri, 27 mai 2011

General Tso's Chicken


Acum vreo cateva zile ne apucase cheful de mancare chinezeasca, picanta bineinteles, care sa fie gata repede si sa avem prin casa toate ingredientele, ca n-aveam chef de cumparaturi :) Am dat o fuga virtuala pana la Andreea, care are un blog plin de bunatati chinezesti, si ne-am hotarat sa facem reteta de pui ca a generalului Tso. Si iata ca asa am rezolvat cu pranzul in doar o jumatate de ora, cu tot cu marinat.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 1 piept pui dezosat, fara piele (cam 400g)
  • 4-5 ardei iuti uscati (fara seminte)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri suc de rosii
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita vin
Pentru marinata:
  • 2 lingurite sos soia
  • 2 lingurite vin alb sec
  • 2 lingurite amidon
  • un praf de sare
Taiem pieptul de pui bucatele mici, bite size, si le punem intr-o punga care se inchide ermetic sau intr-un castron. Pregatim marinata dizolvand amidonul in 2 lingurite de apa si amestecand cu restul ingredientelor. Punem marinata peste carne si amestecam bine, pentru ca toate bucatelele de pui sa se unga de sos si dam la frigider pentru 15-20 de minute.
Cat timp sta puiul la frigider, pregatim restul ingredientelor. Tocam usturoiul cat mai marunt, taiem partea alba a cepei in bucatele de 2-3 cm, iar ardeii ii taiem in 2 sau 3, in functie de marime.
Pregatim un sos din sucul de rosii, zahar, vin si amidonul dizolvat intr-o lingurita de apa, pe care il vom folosi putin mai tarziu.
Incingem 3 linguri de ulei in wok si prajim puiul la foc iute, cateva minute, pana cand se rumeneste. Scoatem bucatelele de pui intr-o farfurie si il tinem la indemana. Mai adaugam o lingura de ulei in wok si calim timp de cateva secunde partea alba de la ceapa, usturoiul si ardeii iuti.
Adaugam bucatile de pui prajite, amestecam si lasam cam un minut, dupa care adaugam sosul pregatit mai devreme. In cateva secunde, sosul se va ingrosa si atunci mancarea este gata. Adaugam partea verde de la ceapa taiata bucatele mai mari dupa ce am stins focul.
Mancarea este suficient de picanta si aromata incat nu are nevoie decat de un orez simplu, fiert cu putina sare.
Bun de tot, cu aproximativ 160 de calorii la 100 de grame.



4 comentarii:

Alina---Explora Cuisine spunea...

Inca nu am facut reteta aceasta, desi am mancat de cateva ori, arata super bine, si e simplu de preparat, de altfel ca toate preparatele asiatice :) Pupici si iti doresc un weekend minunat!

Carmen spunea...

Alina, neaparat sa-o incerci, este minunata reteta :) Weekend insorit si tie!

Andreea spunea...

Arata super! Mamaaa...am inghitit in sec! :) Trebuie sa o mai fac si eu o data mancarica asta. Felicitari, draga mea!

Carmen spunea...

Multumesc, Andreea :)