marți, 1 noiembrie 2011

Pui Aromat cu Lamaie si Morcovi Dulci-Acrisori

Pui aromat cu lamaie am mai facut, dar de data aceasta n-am folosit un pui intreg, ci bucati. A fost mai simplu de manevrat, a durat mai putin si a fost la fel de bun :) Iar pentru garnitura, am incercat o bunatate de morcovi dulci acrisori, care au fost prea putini la cat de buni au fost. Adaugati cu incredere inca vreo 3-4 morcovi, nu veti regreta :)
Pentru 4 portii am folosit:
  • 4 pulpe micute de pui + 2 aripi de pui
  • 500 g morcovi
  • 2 lamai
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml otet
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cuisoare
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
Pulpele, spalate si curatate, le taiem pe jumatate. La fel procedam si cu aripile. Facem un amestec din cuisoarele si piperul rasnite, sare, cimbru. Ungem puiul cu putin ulei si cu mixul de condimente. Asezam carnea in tava, printre punem 2 catei de usturoi si turnam o ceasca de apa. Taiem lamaile in sferturi si le stoarcem peste carne, lasand si bucatile de lamai printre pui.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, vreo 180 de grade, pana cand se rumenesc. Din cand in cand, scoatem tava si stropim carnea cu sosul format, iar dupa vreo 30 de minute, intoarcem bucatile pe partea cealalta.
Pana se coace puiul, ne ocupam de morcovi, pe care ii taiem bucati destul de mari si ii calim in unt vreo 10 minute. Adaugam zaharul si caramelizam vreo 3-5 minute. Turnam otetul, amestecam si lasam sa fiarba pana scade lichidul mai mult de jumatate. Completam cu apa pana morcovii sunt acoperiti, adaugam sare, piper, cimbru, rozmarin si un catel de zdrobit usor cu latul cutitului.
Lasam morcovii sa fiarba la foc potrivit, pana cand se patrund, dupa care ii scoatem din lichidul ramas. Morcovii astfel pregatiti sunt o ganitura inedita langa puiul aromat cu lamaie, dar merg de minune.



3 comentarii:

Cristina spunea...

Yammy!

Antonina spunea...

Imi place combinatia!!

Andreea Elena spunea...

pui cu lamaie!!! vreau si eu :D ... dar si 2-3 morcovi :D