miercuri, 16 noiembrie 2011

Supa Crema de Broccoli si Conopida

Incepe sa se simta ca iarna e tot mai aproape, nu doar pentru ca orasul incepe sa fie impodobit pentru Craciun, ci mai ales pentru ca este din ce in ce mai frig. Asa ca incepem sezonul supelor crema si al altor bunatati care ne incalzesc. Cum ne ramasesera niste buchetele de broccoli de la chiftelutele cu taietei si legume, am incercat o combinatie delicioasa intre conopida, broccoli si... mustar boabe. Iata ce a iesit...
Pentru 4 portii de supa:
  • 500 g conopida
  • 500 g broccoli
  • 1 ceapa
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri mustar frantuzesc
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
Incingem uleiul si calim ceapa tocata marunt, pana se coloreaza putin si se inmoaie. Adaugam cam 1litru de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, aruncam in oala conopida si broccoli. Cand acestea sunt fierte, luam oala de pe foc si pasam totul cu piciorul vertical al mixerului
Punem din nou la fiert, adaugam laptele, untul, sare si piper. Asteptam pana incepe sa clocoteasca, oprim focul si adaugam mustarul. 
Supa cremoasa este scoasa din anonimat de bobitele crocante de mustar, iar gustul este minunat. Decoram cu putina smantana si servim supa alaturi de felii de paine prajita, si optional, cascaval razuit pe deasupra.



4 comentarii:

Cristina spunea...

Buna si santaoasa!

Adela Zilahi spunea...

Cred ca e foarte buna, inca nu am incercat! Pupicei!

Corina spunea...

foarte buna! ne place mult de tot!

Ana Maria Ciolacu spunea...

Adoooor crema de legume, o fac super des cand e frig afara. Sa cumpar si eu o conopida zilele astea, ca tot mi-ai adus aminte. Multumim de reteta, scumpa! Pupici. xoxoxoxo