vineri, 17 august 2012

Trandafiri cu Salam

Am vazut aceasta idee geniala de aperitiv la Sara&Miki si am asteptat cu nerabdare momentul cand puteam sa le pregatesc. Singurul regret, dupa ce le-am facut, a fost ca am avut prea putin salam, pentru ca au fost extraordinar de bune si de frumoase, mai-mai sa-ti para rau ca le mananci... sau nu :)) Trandafii acestia sunt o idee nemaipomenita pentru a transforma niste ingrediente banale in ceva deosebit, fara vreun efort :)
Am folosit (aproximativ):
  • 1 foaie aluat de foietaj (400 g) - dar a mai ramas putin din ea
  • 50 g salam (mai uscat) feliat subtire
  • optional - 1 ou
Decongelam aluatul, iar cand e inca rece, sa ne fie usor sa-l manevram, il intindem pe suprafata de lucru. Taiem fasii de aluat cam de 4-5cm grosime. In functie de dimensiunea feliilor de salam, fie le lasam intregi, cum am facut aici, fie le taiem pe jumatate si le asezam, una langa alta, pe bucata de aluat.
Rulam foaia de aluat de la un capat la altul, formand o rozeta din care ies feliile de salam. Umezim aluatul cu putina apa la capat, daca e nevoie sa se lipeasca si asezam "florile" astfel formate intr-o tava cu hartie de copt.
Pentru efectul artistic, puteti unge partea exterioara a aluatului cu putin ou batut, noi ne-am grabit putin si am sarit peste acest pas :) Dam la cuptorul incins cam la 180 de grade, pentru vreo 20 - 30 de minute, pana se rumenesc trandafirii si cam asta-i tot.



2 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Arata tare bine!!

Sara & Miki spunea...

Minunate, ma bucur ca ti-au placut. Sunt rapide si de efect, mi-i asa? Te sarut!