vineri, 5 octombrie 2012

Bruschette cu Sos de Usturoi si Branza de Capra

Am vazut aceasta reteta la o emisiune de la o televiziune culinara, si am notat-o imediat pentru ca arata incredibil de bine. Acum am aflat ca are si un gust extraordinar :) Poate fi un aperitiv deosebit la o intalnire cu prietenii sau un mic dejun tarziu. Trebuie doar putina rabdare pentru a pregati usturoiul, dar acest sos poate fi facut cu cateva ore inainte.
Am folosit:
  • 6 felii de bagheta
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva felii de proscuitto
  • 100 g branza de capra
  • salata verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
Punem capatana de usturoi, intreaga, la cuptorul dat la minim si o lasam sa se coaca aproximativ o ora. Asteptam sa se raceasca si scoatem cateii de usturoi intr-un bol. Pasam cu furculita si amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile bagheta cu sosul, deasupra asezam feliile de branza de capra si asezam intr-o tava. Coacem aproximativ 10 - 15 minute la cuptor, la 170 de grade, apoi pornim grillul si rumenim 2-3 minute, pentru a prinde o culoare frumoasa.
Cand se racoresc putin, asezam peste bucatile de paine cu branza fasii de prosciutto si salata verde, iar gustarea este gata :)



3 comentarii:

FLORY spunea...

Arata grozav,mi-as infige dintii intr-una,ba nu,:) doua!Pupici

Eden Imobiliare spunea...

Arata minunat!

Aurica spunea...

ce bine arata, numai bune pentru un mic dejun sanatos si plin de energie, usor de preparat si repede de devorat, dar se pot pregati mai multe, deci....:D