miercuri, 5 martie 2014

Salata "Chevre Chaud"

Parca nu mergea sa-i zic salata de capra calda, nu? Este vorba de o salata specifica Frantei, in care se foloseste branza de capra coapta. Ne-am delectat vara trecuta de mai multe ori cu aceasta salata in timpul concediului, motiv pentru care am repetat-o de mai multe ori si acasa. Chiar daca nu a fost la fel, pentru ca e posibil ca locatia sa influenteze mult felul in care percepi gusturile, salata aceasta ma duce cu gandul la locurile superbe pe care le-am vazut in sudul Frantei. Asa ca, daca vreti sa va simtiti pentru o vreme in Provence, incercati reteta de mai jos :)
Pentru 2 portii de salata am folosit:
  • salata asortata (cateva frunze de salata verde, salata rosie, eventual si putin baby spinach)
  • 6 felii de bagheta
  • un rulou de branza de capra (100-150g)
  • cateva masline sau nuci (optional)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita miere (se poate pune si mai putin)
  • un praf de sare si unul de piper
Pornim cuptorul pe functia de grill, la aproximativ 200 de grade. 
Pregatim sosul pentru salata, amestecand bine uleiul, mustarul, otetul, mierea, sare si piper.
Taiem branza felii si le asezam peste feliile de bagheta. Punem feliile astfel asamblate intr-o tava pregatita cu hartie de copt si dam la cuptor timp de aproximativ 5 minute pana cand se rumenesc.
Amestecam salata rupta fasii cu maslinele sau nucile si sosul. Asezam in doua farfurii, iar pe deasupra punem feliile de bagheta proaspat scoase din cuptor si servim imediat.


3 comentarii:

dia_diana58 spunea...

Ii puteai spune ,,SALATA CALDA DE CAPRA" ... :))

Fizioterapie Suceava spunea...

Cat de bine arata! Imi ploua in gura :)

Sidonia Toncean spunea...

Salata de capra calda !!! Hai ca m-ai bine dispus ! Doamne ca fain arata !
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !