miercuri, 9 iunie 2010

Inghetata de Capsuni


A venit vara, deci trebuie sa facem inghetata! Pentru ca e mai buna cea facuta acasa, pentru ca nu are toate E-urile din lume, pentru ca are cat zahar vrem noi si pentru ca e atat de usor de facut :)
Aceasta e prima dintr-un lung sir, sper, de deserturi racoritoare si pline de aroma fructelor. Si daca vreti sa aveti inghetata pe bat, sunt la Ikea niste forme foarte utile, doar ca sunt cam micute pentru cat de buna e inghetata :))
Pentru cateva portii generoase de inghetata avem nevoie de:
  • 300 g capsuni
  • 1 cana de lapte (250ml)
  • 200 g frisca
  • 75 g zahar pudra
  • 2 lingurite de amidon
Dizolvam amidonul intr-o lingura de apa rece si il lasam deoparte. Incalzim laptele, iar cand ajunge sa fiarba adaugam amidonul si 2 linguri de zahar. Dam focul la minim si amestecam timp de 2 - 3 minute, apoi lasam sa se raceasca complet. Este de preferat sa folosim un lapte cu procent mai mare de grasime, pentru ca sa nu se formeze atat de multe cristale de gheata in compozitie.
Separat pasam capsunile, folosind piciorul vertical al mixerului. Batem frisca pana se intareste, apoi adaugam zaharul pudra si mixam inca cateva minute.
Amestecam cele 3 componente: frisca, laptele si capsunile. O parte din amestec l-am pus direct in recipientii pentru inghetata pe bat. Restul l-am pus intr-o caserola pe care am pus-o la congelator. Dupa cateva ore, cand se intarise complet, am scos inghetata si am dat-o prin tocator, pana au disparut cristalele de gheata.
Punem inapoi la congelator, lasam sa se congeleze din nou si servim decorata cu capsuni proaspete, socotind ca 100 grame au aproximativ 150 calorii.




Printeaza reteta (fara imagini)

2 comentarii:

ionela spunea...

ce buna cred ca este! mai ales pe caldurile astea!
te asteapta o leapsa ( sper placuta )pe blogul meu! o si buna!

Lucia spunea...

Tocmai am terminat de facut inghetata :P. Am pastrat aceeasi reteta dar nu am avut capsuni si am facut-o cu fructe de padure (congelate). A iesit excelent, de abia astept sa inghete!