miercuri, 21 septembrie 2011

Italian Party


Desi in ultima vreme am fost prinsi cu o gramada de treburi si am cam neglijat gatitul, in weekend am reusit sa pregatim o masa cu specific italian, cu ocazia vizitei unor prieteni. Am optat pentru retete simple, adica am inceput cu un platou de antipasto, am continuat cu o pizza alla mortadella si am incheiat dezmatul cu o panna cotta cu aroma de lamaie. Intre toate astea am intercalat si cateva reprize de catan, aprig disputate de toti participantii... bine, poate mai mult de unii decat de altii :))
Pe platoul de antipasto am pus:
  • cateva fasii de prosciutto crudo
  • masline
  • felii de mozzarella
  • ardei copti
  • rosii
  • ciuperci marinte
  • vinete si dovlecei la gratar
Haideti sa va spun cateva cuvinte despre ardei, dovlecei si vinete. 
Am ales cativa ardei si gogosari frumosi pe care i-am aruncat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus tava la cuptor, la vreo 180 de grade, si la fiecare 15 minute am invartit ardeii pe alta parte, pana cand s-au facut. I-am lasat apoi intr-un vas cu capac vreo jumatate de ora, sa se mai raceasca, iar apoi i-am curatat super simplu de coaja si samburi. I-am rupt fasii lungi si subtiri pe care le-am stropit cu ulei de masline, otet balsamic, putina sare si sunt gata de pus pe masa :)
Vinetele si dovleceii au fost taskul lui Robert, pentru ca el e the grill master :) Am folosit niste legume foarte crude, fara samburi, pe care le-am taitat fasii foarte subtiri cu ustensila de curatat coaja. Le-am prajit pe gratarul pentru aragaz vreo cateva minute pe fiecare parte, fiind atat de subtiri s-au facut imediat. Peste legumele prajite am pus ulei de masline, ofc, un pic de sare si oregano.
Partea cu ulei si oregano s-a repetat si la rosiile taiate pe jumatate sau sferturi, si la feliile de mozzarella.
Si uite cum in cateva minute de munca propriu-zisa in bucatarie se rezolva un platou (de fapt 2) de aperitive super bune :)


2 comentarii:

Sabina spunea...

Festin in toata regula :) !!!

Adela Zilahi spunea...

Un adevarat festin! Astept retetele! Pup!