luni, 3 septembrie 2012

Paine Umpluta

Iata prima reteta cu care ne-am primit oaspetii in noua casa :) Ceva simplu, fara coacere, acel gen de reteta pentru care nu faceti mare lucru, dar obtineti un rezultat foarte frumos, atat ca aspect, cat si ca gust. Umplutura poate varia, aici noi am incercat sa avem o tenta mediteraneana prin folosirea unui sos pesto si a salamului picant stil pepperoni. 
Pentru o paine medie, undeva in jur de 400 - 500 g, am folosit:
  • jumatate borcan pesto
  • 50 g salam picant feliat subtire
  • 1 vanata
  • 1-2 rosii
  • 50 - 80 g masline rondele
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 1 paine alba rotunda, cu coaja tare (am avut pave)
Taiem vinetele rondele, le saram si le lasam vreo 30 de minute, dupa care le prajim in putin ulei. Rosiile le taiem rondele, la fel si mozzarella.
Din paine taiem un capac, astfel incat sa avem suficient loc cat sa scoatem miezul, dar cu grija la coaja, trebuie sa ramana intreaga. Incepem sa asezam straturi din restul ingredientelor, alternand culorile: mozzarella, vinete, rosii, salam, masline, pesto. Repetam pana se umple painea, incheind cu un strat de pesto.  Apasati bine ingredientele, pentru ca e posibil sa va mai incapa un strat sau doua cand pare umpluta painea. 
Asezam inapoi capacul, punem peste paine o farfurie si o presam cu o greutata (cutie de suc, de lapte sau ce aveti prin frigider si poate sta stabil). Punem ansamblul la frigider unde il lasam vreo 3-4 ore, cel putin.
Cand este gata, eliberam painea de greutate si o taiem felii, la fel ca un tort. Iata si o sectiune colorata :)



Un comentariu:

In bucatarie la Sidy spunea...

Minunat arata !
Sunt sigura ca si gustul ii este pe masura....Felicitari pentru acest deliciu.
Te tzuc !