vineri, 21 septembrie 2012

Tocanita de Curcan cu Ciuperci si Ardei Copti

Am pregatit aceasta tocanita zilele trecute si pentru ca ne-a placut atat de mult, am pus cateva pungi de ardei copti la congelator, special ca sa o putem reface si la iarna. De mai multe ori :) In general, pentru usurinta, ardeii se pun cruzi in mancare, dar daca vreti un gust deosebit, folositi-i pe cei copti. Este o diferenta imensa, asa ca e pacat sa nu profitati acum, cand pietele sunt pline de ardei sau gogosari. Asa ca... sa trecem la reteta :)
Pentru 4-5 portii am folosit:
  • 1 kg pulpa de curcan dezosata, fara piele
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg ardei
  • 6-7 linguri bulion
  • 1 ceapa potrivita
  • rozmarin uscat - cam jumatate de lingurita
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 linguri de sos Worchestershire
  • sare, piper
In primul rand, coacem ardeii in cuptor, pe tabla sau pe gratar... in functie de ce are fiecare la dispozitie. Pe masura ce se coc, strangem ardeii intr-un vas acoperit si ii presaram cu sare. Vor fi mai usor de curatat de pielita in acest fel, iar cand se racesc suficient cat sa nu ne friga degetele, ii curatam de pielita si de seminte.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute in uleiul incins. Adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa vreo 15 minute adaugam si ciupercile tocate grosier, sau daca sunt mai micute, merg lasate intregi. Presaram rozmarinul uscat si asteptam sa se patrunda toate ingredientele, iar daca ciupercile lasa prea mult lichid, fierbeti totul fara capac.
Adaugam bulionul si ardeii copti taiati fasii lungi, mai lasam pe foc vreo 10 minute, cat sa scada sosul. La final turnam sosul Wochestershire si potrivim gustul cu sare si piper. Servim tocanita cu cartofi natur, cu orez sau chiar simpla, pentru ca este foarte buna :)



3 comentarii:

Micky Apostu spunea...

O tocanita colorata si delicioasa!

In bucatarie la Sidy spunea...

Cu un cult de piine calda de la mine de pe blog, vin sa facem schimb...Vrei ??? Ca arata dumnezeiesc de bine.
Te tzuc si iti doresc o duminica linistita asa cum o vrei tu !

Unknown spunea...

Intr-adevar, ardeii copti dau un gust special mancarurilor. Arata foarte bine mancarica si cu siguranta e delicioasa. Salvez si eu reteta. Multumesc ;)!