Si nu orice fel de sticla, ci sticla de bere! O varianta simpla de facut puiul pentru cine nu are grill la cuptor, sau nu vrea sa-l foloseasca :)
Dupa multe zile in care am zis "hai sa facem pui pe sticla", am reusit, in sfarsit, sa ducem planul la capat. Am luat o sticla de bere, un pui grill si ne-am apucat de treaba. Un sfat: luati o sticla cat mai scurta de bere si eventual verificati daca e suficient de inalt cuptorul ca sa incapa puiul pe sticla cu gratarul pus la cel mai jos nivel. Noi am avut ceva emotii, dar pana la urma totul a fost in regula.
- 1 pui grill
- 1 sticla bere
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita piper
- 2 - 3 catei usturoi
- 1 lingurita oregano
- sare
- cateva picaturi ulei
Am spalat puiul, am pisat usturoiul si l-am amestecat cu toate condimentele si cateva picaturi de ulei.
Cu aceasta pasta, ungem puiul pe toate partile, pe cat posibil si pe sub pielita. Cel mai bine e sa-l lasati asa cateva ore, pentru ca sa ia din aroma condimentelor.
Acum urmeaza montarea: infigem puiul pe sticla de bere, plina cam 3 sferturi. Asezam sticla intr-o tava in care am pus vreo 2 - 3 cani de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 - 200 de grade. De 2 - 3 ori in timpul coacerii, scoatem tava si stropim puiul cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
Cand s-a rumenit frumos, verificam daca e patruns, noi l-am intepat in inima si ne-am bucurat ca era gata :)
Servim cu salata, ca doar e vara. Caloriile sunt cunoscute deja pentru carnea de pui, asa ca nu are rost sa le mai mentionez.
3 comentarii:
Cu toare ca au aparut suporturi speciale care sa inlocuiasca sticla... parca tot pe sticla are gust mai bun...!!!, asa fac si eu.
Salut!
felicitari pentru blog :)
Am eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com
Succes!
foarte apetisanttt.........carmen, ai primit cadoul? sa ma anunti cand il primesti ca sa nu stau cu grija....o zi buna!
Trimiteți un comentariu