sâmbătă, 14 august 2010

Salata Dietetica de Icre


Acum ceva vreme am facut salata de icre clasica, dar ne-a ramas in frigider inca o portie de icre nepregatite. Asa ca am ales o reteta mai dietetica, adica am folosit cartofi in loc de gris si ceva mai putin ulei. Am vazut ca aceasta reteta se mai numeste si salata greceasca de icre. Important e ca se face usor si este foarte buna, daca nu vi se pare ciudat gustul de piure in combinatie cu icrele :))

Pentru un castronel de salata (cam 400 de grame - 5-6 portii) avem nevoie de:
  • 100 g icre crap
  • 4 - 5 cartofi potriviti
  • 70 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ceapa (optional)
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii fierbem ca pentru piure sau cartofi natur. Nu este nevoie sa adaugam sare peste cartofi pentru ca icrele sunt sarate. Scurgem cartofii de toata apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca complet, dupa& care ii pasam ca pentru piure.
Batem cu mixerulicrele ca sa se prinda pielitele de tel. Adaugam jumatate din cantitatea de piure peste icre si le mixam in cateva secunde. Adaugam restul de piure si cate putin ulei, amestecand mereu. Cand se termina uleiul, potrivim gustul cu zeama de lamaie si adaugam ceapa tocata marunt. Aceasta salata care are aproximativ 270 calorii la 100 grame.



Niciun comentariu: