miercuri, 18 august 2010

Salata de Conopida


Aceasta salata este una din preferatele mele, cand aparea conopida, bunica lua si facea o portie, asa, de pofta :) Si bineinteles ca putem pune conopida la congelator, ca sa ne bucuram si iarna de aceasta salata foarte rapida si delicioasa. Cand cumparati conopida, aceasta trebuie sa fie alba si buchetelele sa fie stranse.
Pentru aproximativ 8 portii de salata avem nevoie de:
  • 1 conopida (aprox 1 kg)
  • 250 g maioneza
  • 2 catei usturoi (optional)
  • sare, piper
Se mai intampla ca uneori sa mai fie ascuns vreun viermisor prin conopida, asa ca nu tineti conopida mult timp inainte de preparare, iar cand o spalati, lasati-o scufundata in apa pentru cateva minute. Dupa ce spalam conopida, o curatam de frunze si rupem buchetele cat mai egale. Punem la fiert o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam buchetelele de conopida. Lasam sa fiarba 10 - 15 minute, pana cand se inmoaie putin. Aruncam apa in care a fiert, clatim conopida cu apa rece ca sa se raceasca mai repede si lasam sa se scurga.
Cand este complet rece, zdrobim cu furculita buchetelele de conopida, mai marunt sau mai mare, cum va place. Oricum ele se vor marunti si cand amestecam cu maioneza si condimentele. In functie de cat e de sarata maioneza, mai este nevoie sau nu de sare.
Putem sa servim aceasta salata cu paine prajita, si calculam caloriile: aproximativ 190 calorii la 100 grame.


3 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Si mie imi place .. e un deliciu.

kata spunea...

la multi ani carmen! sa fi sanatoasa si sa mai faci tot felul de bunatati:*

Carmen spunea...

Multumesc mult Kata :)
Pupici :*