joi, 28 iulie 2011

Inghetata de Banane


Reteta aceasta am gasit-o intr-o carte de retete de inghetate, pe care o rasfoiam cautand ceva sa ne racorim si sa ne indulcim. Ne-am orientat catre ceva cat mai simplu, fara fierbere, fara oua, si preferabil cu frisca pentru ca aveam o cutie prin frigider. Si am ales bine, inghetata e foarte fina, chiar daca am facut-o fara masina de inghetata si nici n-am stat s-o amestecam la fiecare ora. Iar pregatatirea ei a durat vreo 10 minute, deci ce poti sa vrei mai mult? Poate niste sos de ciocolata pe deasupra :)

Avem nevoie de:
  • 3 banane potrivite (cam 700g)
  • 600 ml frisca lichida neindulcita
  • 200 g miere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • un pliculet zahar vanilat
Pasam bananele si le amestecam cu mierea, zeama de lamaie si fulgii de cocos.
Batem frisca, iar spre sfarsit adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare.
Peste amestecul de banane adaugam frisca, omogenizam si turnam intr-un vas pe care-l vom pune la congelator cateva ore.
V-am spus ca e simplu :) iar caloriile sunt cam 232 la 100 de grame.




3 comentarii:

Antonina spunea...

Yummy !! o combinatie minunata! si-mi place tare ca ai pus miere in loc de zahar! Arata foarte bine!

Haplea spunea...

Arata extraordinar de bine.

Carmen spunea...

Anto, si mie mi-a placut ideea cu mierea, da alt gust fata de zahar :)
Multumesc Haplea!