Pentru ca era cazul sa mai avem si ceva dulce, am incercat o varianta exotica de orez cu lapte. Inspiratia a fost, tot o revista, dar cu cateva modificari :) Ne-am apucat sa luam la rand retetele interesante din colectia destul de mare de reviste pe care o avem, ca s-o mai triem putin si sa facem loc numerelor noi. Si cred ca aceasta reteta poate inlocui cu brio orezul cu lapte in timpul postului sau pentru vegetarieni :)
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 200 g orez
- 50 g zahar
- 250 ml lapte cocos
- coaja de la un lime
- un baton scortisoara
- un varf lingurita cardamom
- 2-3 cuisoare
Spalam orezul si il punem la fiert cu 400-450 ml apa, cuisoarele, cardamomul, scortisoara si coaja de lime. Amestecam din cand in cand, ca sa nu se prinda si lasam sa fiarba la foc mic pana cand apa este absorbita de orez.
Scoatem din orez cuisoarele si batonul de scortisoara, adaugam laptele de cocos si zaharul. Mai fierbem cateva minute, amestecand mereu.
Scoatem din orez cuisoarele si batonul de scortisoara, adaugam laptele de cocos si zaharul. Mai fierbem cateva minute, amestecand mereu.
Simplu de pregatit si foarte aromat, orezul merge de minune cu gem de capsuni si are aproximativ 155 calorii la 100 de grame.
2 comentarii:
Cat de bun o fi?La cate arome are nu-i greu de ghicit!Pupici
Imi place mult laptele de cocos, desi inca nu am incercat orezul cu el, dar urmeaza :) Foarte bine arata!
Trimiteți un comentariu