duminică, 18 martie 2012

Supa Crema de Dolveac si Nuci

Va spuneam ca la Grenoble am descoperit o bunatate de supa putin dulce si cu o aroma puternica de nuca, la care m-am tot gandit si abia asteptam s-o pregatim acasa. Frantuzeasca prin excelenta, aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” organizat de Laura Laurentiu.
Pentru cele mai bune rezultate, folositi dovleac rotund, care este mai bun pentru copt, decat cel placintar.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • o bucata de dovleac (aproximativ 1,6 kg)
  • 3-4 linguri ulei de nuca
  • o mana de nuci pentru decor
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • care un varf de cutit de: nucsoara si rosmarin uscat
  • sare, piper
Taiem dovleacul felii si il coacem la 200 de grade cam o ora - o ora jumatate, pana cand o furculita se infige usor. Il lasam sa se racoreasca, iar cand putem sa-l tinem in mana, il curatam de coaja si il taiem bucati.
Separat, intr-o oala, calim ceapa tocata marunt in uleiul de nuca, atat doar cat sa devina translucida. Adaugam bucatile de dovleac, condimentele si 500 - 750 ml de apa fierbinte. Fierbem 10 - 15 minute, completand cu apa fierbinte daca scade prea mult.
Pasam supa, o amestecam cu smantana pentru gatit si o potrivim de gust, adaugand condimente, daca mai e nevoie. Prajim nucile cateva minute in cuptor, pana incep sa miroasa frumooos, asteptam sa se raceasca putin, le tocam grosier si le presaram in fiecare bol de supa, impreuna cu putin patrunjel tocat fin.
Servim supa de dovleac si nuci alaturi de cateva crutoane aurii :)


3 comentarii:

Sidy spunea...

Dovleac cu nuci ???
Zau ca merita incercat !!!
Nu de alta dar tare fain arata in farfurie...
Felicitari !
Te tzuc....

Mimmi spunea...

Ce buna poate fi ....

Simona spunea...

Interesanta combinatie! Imi plac ingredientele. Pup