joi, 1 martie 2012

Snitel Vanatoresc

Visam la snitelul acesta de muuult, cam de cand am fost ultima data la restaurantul Louisenhof, un loc unde snitelul e pregatit in toate felurile posibile. Nu v-am povestit despre minunatia asta de restaurant din motive care imi scapa, pentru ca avem un munte de poze cu bunatatile pe care le puteti incerca acolo si de fiecare data cand le-am trecut pragul, am fost multumiti de tot ce am gasit. Va trebui sa facem un refresh la memoria interna (se vede ca sunt programator, nu? :))) printr-o noua vizita la locatia cu pricina, pentru un post cu dedicatie :) Pana atunci, sa revenim la retetele noastre.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 1 piept de pui dezosat (despre dezosare cititi aici)
  • 500 g ciuperci
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • pesmet
  • 2 linguri faina pentru sos si 3-4 linguri pentru snitele
  • 50 - 70 ml ulei
  • condimente: cimbru, oregano, boia
  • sare, piper
Pentru a pregati snitelele avem nevoie de 3 farfurii intinse astfel: intr-una  amestecam 3-4 linguri faina cu sare, piper, cimbru, boia si oregano, in alta amestecam pesmetul cu sare si piper, iar in cea de-a treia batem ouale cu 2-3 linguri de ulei.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute intr-o lingura de ulei. Adaugam apoi ciupercile taiate felii si le lasam la foc mediu. Cand ciupercile sunt aproape gata punem doua linguri de faina, amestecam continuu 1-2 minute,  apoi adaugam paharul de vin. Lasam la foc mic pana cand scade suficient de mult, devenind astfel un sos destul de gros peste care punem smantana chiar inainte sa stingem focul.
Cat timp sosul este pe foc putem pregati carnea pentru snitele. Luam pe rand fiecare snitel, il dam intai prin faina, apoi prin ou, iar in cele din urma prin pesmet, punandu-l apoi in tigaia cu ulei incins. Avem grija sa le intoarcem cand prind o culoare aurie. Nu aglomerati tigaia de snitele, e bine sa aveti spatiu de manevra. Focul trebuie sa fie la minim, cand incepem sa le prajim, dar uleiul trebuie bine incins inainte.
Punem pe farfurie un snitel, il acoperim cu sosul de ciuperci si presaram patrunjel tocat marunt. Merge si niste piure de cartofi sau cartofi natur, dar snitelele sunt foarte bune si simple.




6 comentarii:

Mirela Goleanu spunea...

Bun, bun si iarasi bun ! :) Iti doresc o primavara frumoasa !

Simona spunea...

Foarte bine arata! Am salvat reteta! Pupici

Licuta Marin spunea...

Mmm, o bunatate!!!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!

Mitinita spunea...

Tare bine arata si daca ai facut asa reclama buna sper ca ne mai incanti cu retete de snitel:)

Carolina spunea...

Eu stiu ca visai sa snitelul asta demult, dar trebuia sa ma faci si pe mine sa visez? :P Arata de zile mari! Saru'mana de reteta!

Carmen spunea...

Pai nu era pacat sa-l tin doar pentru mine? :))