miercuri, 14 martie 2012

Tarta de Praz

Inca o reteta din cartea frantuzeasca, cu mici modificari aduse de voie - de nevoie, fiindca aveam cam mult praz pe care trebuia sa-l folosim intr-un fel sau altul. Aceasta tarta sarata a fost un mic dejun foarte bun si foarte, dar foarte simplu de pregatit, si cu ingrediente putine :)
Pentru 2 tavi de chec am folosit:
  • jumatate pachet de foietaj (400g)
  • 2 tulpini de praz
  • 1 cutie smantana de gatit (200g)
  • 100-150 g cascaval
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Tocam prazul rondele subtiri si il calim in uleiul incins, vreo cateva minute, pana incepe sa se inmoaie. Nu trebuie sa se coloreze, iar daca e nevoie, adaugati cateva linguri de apa. Dupa ce este gata, lasam prazul sa se raceasca si il scurgem de lichidul in exces.
Decongelam aluatul de foietaj, dar il tinem la frigider pentru ca sa nu se incalzeasca. Il taiem pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa incapa in tava de chec, fara sa fie nevoie sa intindem aluatul.
Batem ouale cu sare si piper, le amestecam cu prazul rece, cascavalul dat pe razatoare si smantana de gatit. Turnam compozitia peste aluat si dam la cuptor la 180 de grade vreo 45 de minute, pana cand se rumeneste. Inainte de a taia tarta, e bine s-o lasati sa se raceasca complet. Bon apetit!



Printeaza reteta (fara imagini)

2 comentarii:

Alina C. spunea...

Foarte interesanta tarta!
Cred ca o voi incerca si eu! :)

kata spunea...

ce bine arata ....parca mirosul a ajuns pana la mine :)
va astept la primul concurs organizat pe blogul meu , detalii pe pagina concursului...va astept!
http://bucatarie-usoara.blogspot.com/2012/03/concurs-crenvurstila.html