vineri, 27 aprilie 2012

Salata de Ridichi cu Andive

Pentru pulpa de porc glazurata am ales o garnitura foarte simpla si proaspata, respectand indicatiile nutritionistilor care ne recomanda sa asociem carnea cu salate de verdeturi, nu cu orez, cartofi sau alti carbohidrati. Unii oameni considera andivele amare, dar mie imi plac foarte mult si nu imi par de loc asa, asa ca e o chestiune de gust care trebuie testata :)

Pentru 2 portii de salata avem nevoie de:


  • 1 andiva mai mica
  • cateva frunze de salata verde
  • 2-3 legaturi de ridichi
  • 2 cepe verzi
  • cateva fire de tarhon, marar, patrunjel proaspat
  • 2 linguri branza cu verdeturi
  • 2 linguri iaurt
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin otet de mere
  • sare, piper
Aceasta reteta a fost croita parca pentru foarfeca de verdeturi de la KitchenShop :) Cu ajutorul ei, ingredientele au fost mult mai usor de pregatit, iar rezultatul final a fost mult mai frumos decat taiate "manual".
Pentru inceput taiem frunzele de salata verde si le asezam pe farfurie. Spalam andiva si alegem cate 3 frunze pentru fiecare portie, pe care le asezam peste fasiile de salata.
Tocam ridichiile cubulete mici impreuna cu partile albe de la ceapa, le amestecam si le punem in andive.
Amestecam crema de branza cu iaurtul, uleiul de masline, otetul de mere, putina sare si piper. Tot cu foarfeca magica tocam patrunjelul, tarhonul, mararul si frunzele de la ceapa verde. Au iesit foarte fine si au fost gata imediat :)

Punem cate o lingura de sos peste "cupele" de salata si mai presaram putin patrunjel tocat pe deasupra.
Sper sa va placa si voua salata aceasta rapida :)





Un comentariu:

Ana Maria Ciolacu spunea...

Cat de bine sunaaaa... Chiar aveam nevoie de idei noi de salate, acum ca e timpul lor. <3 Pupici, scumpa mea!
xoxoxo