miercuri, 4 aprilie 2012

Pui cu Caju

Ne stiti deja ca suntem mari amatori de mancare chinezeasca, iar faptul ca mai adaugam o reteta de-asta, n-ar trebui sa mai mire pe nimeni :) Este o reteta foarte, foarte simpla, o combinatie fericita intre puiul fraged si alunele caju crocante. Si nu mai trebuie sa va repet ca dureaza doar cateva minute s-o pregatim :)
Pentru 2 portii am folosit:
  • 300 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 50 g caju
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite sos soia
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri vin alb demisec
  • un praf de piper
  • un praf de ghimbir
  • cateva picaturi ulei de susan
  • putin ulei pentru prajit
Taiem puiul bucatele, il amestecam cu bicarbonatul de sodiu si il lasam vreo 15 minute, dupa care il spalam bine, ca sa se curete de bicarbonat. Stergem bucatile de carne si le amestecam cu o marinata formata din 1 lingura vin in care dizolvam amidonul. Le lasam sa stea inca vreo 15 minute, pana rezolvam urmatoarele probleme.
Pregatim sosul din: sosul de soia, 1 lingura vin, zaharul, 3 linguri apa si un praf de piper. Tocam ardeiul si ceapa in bucati mici.
Incingem 1 lingura de ulei in wok si calim puiul pana se coloreaza usor pe toate partile. Il scoatem din wok, mai punem putin ulei si calim la foc iute ardeiul impreuna cu ceapa si pudra de ghimbir. Dupa 2-3 minute, adaugam puiul, sosul pregatit mai devreme si amestecam bine, pana cand toata carnea e cuprinsa de sos.
Oprim focul, amestecam caju-ul si servim puiul cu o garnitura simpla de orez.



Niciun comentariu: