vineri, 13 aprilie 2012

Lemon Mousse

Nu demult ne-am dat noi seama ca in frigider sta sa dea in data expirarii un borcanas de frisca lichida. Ni s-a facut mila de ea si am cazut de acord ca trebuie sa se transforme intr-un desert cat mai repede. Dar ce desert? Oare nessert? Dar e pacat sa faci nessert-ul doar pe jumatate. Asa ca ne-am orientat spre altceva, o spuma acrisoara si aromata, pentru care aveam toate ingredientele in casa. A fost un succes, atat la gust cat si la aspect. Aveti grija sa folositi oua cat mai proaspete la aceasta reteta.

Pentru vreo 5-6 pahare mici de spuma, am folosit:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 2 albusuri
  • zeama si coaja de la o lamaie
Batem frisca cu zaharul, eventual adaugam un pliculet de intaritor, iar cand incepe sa se intareasca, turnam coaja si zeama de lamaie.
Separat, batem albusurile spuma, pana cand stau batoase. Acesta e momentul in care cele doua compozitii trebuie sa se cunoasca, adaugand cate 1-2 linguri de albus peste frisca, in timp ce mixam.
Cand e gata, turnam spuma in paharele de servit si dam la frigider cateva ore. Este un desert foarte usor si racoritor, care e gata cat ai bate din palme :)




7 comentarii:

Cristina spunea...

Paste fericit!

Simona spunea...

Trebuie sa fie tare bun...
Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi!
Pupici

FLORY spunea...

Paste fericit!

Mitinita spunea...

Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Licuta Marin spunea...

Ce bunatate!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Sara & Miki spunea...

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!

Carmen spunea...

Multumim mult fetelor! Si voua va dorim un Paste fericit!