miercuri, 18 aprilie 2012

Falafel


Gata, zilele de sarbatoare si de concediu s-au terminat, ne intoarcem la munca si la bucatarie. Pentru azi cu o reteta vegetariana, a carei pregatire dureaza cam 10 minute, bine, hai 15, dar nu mai mult :) Si anume niste chiftelute din naut, specifice bucatariilor din Orientul Mijlociu, intr-o varianta usor simplificata. Adica nu am facut pita, si le-am inlocuit cu niste chifle autentic romanesti :)
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
  • 2 conserve de naut (425 g per cutie)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita harissa
  • 1/2 lingurita menta
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • sare
Scurgem nautul cat mai bine si daca este nevoie il stergem putin cu un servet pentru a fi cat mai uscat. Il curatam de coji, il punem in tocator, alaturi de ceapa, usturoi, faina, harissa, jumatate din patrunjel, sare si restul condimentelor si amestecam pana obtinem o pasta omogena. 
Din aceasta pasta formam cu mana chiftelute de marime medie pe care le prajim in ulei incins cateva minute pe fiecare parte pana cand prind culoare. Pentru a fi siguri ca nu se sfarama in tigaie, inainte de a le pune in tigaie, le putem trece prin faina. Daca aveti surprize neplacute si observati ca vi se dezintegreaza chiftelutele, adaugati inca putina faina in compozitie si framantati-o ca sa se omogenizeze.
Din rosii si patrunjel pregatim salsa: le taiem rosiile cubuletele mici, peste ele punem patrunjel tocat, ulei sare si daca preferati mai iute puteti sa puneti si aici harissa :)
Servim chiftelutele in chifle taiate pe jumatate alaturi de salsa.





Un comentariu:

Alice spunea...

e musai de incercat!