M-am tot gandit cum sa intitulez aceasta reteta, daca sa-i zic pe numele ei american sau sa gasesc un echivalent in romana. Am ramas la prima varianta, pentru ca Buffalo wings se servesc cu Blue cheese dip, iar sos de branza cu mucegai nu mi se parea ca suna la fel :) Are un gust special, putin acrisor, perfect pentru pui dar si pentru telina sau morcovi.
Pentru o portie generoasa de dip, am folosit:
- 100 g branza cu mucegai
- 100 branza dulce cu smantana
- 2 - 3 linguri sos chilli
- 3 - 4 linguri otet de mere
- 1 - 2 catei de usturoi
- cateva linguri de lapte daca sosul este prea tare
Punem toate ingrediente in vasul mixerului cu picior verticalsi amestecam bine, pana obtinem un sos potrivit. Daca e nevoie, mai adaugati sare.
De obicei, buffalo wings se servesc alaturi de acest sos si de tije de celery, dar nici morcovii nu sunt o idee rea :)
2 comentarii:
Foarte reusita reteta!
Eu, Pavel, si alaturi de mine Pavlova, am pus pe masa blue-cheese-dip si, fara sa ne-o atribuim, am primit multe complimente.
Pimento-ul este excelent, noi am pus doar 2 linguri si ne-a cam marcat :).
Multumim pentru reteta, fie ca imprumuturile sa fie dese si sitiesurile putine!
Succes!
Pavel, ma bucur mult ca v-a placut reteta! ce coincidenta, chiar cand voi puneati commentul, noi pregateam celebra Pavlova :) va asteptam sa mai imprumutati alte retete, dupa o degustare prealabila :)
Trimiteți un comentariu