marți, 8 mai 2012

Sos Chilli Lime


Ultima parte a trilogiei sosurilor, dupa cel alb, de branza si cel galben, de mustar, urmeaza cel mai iute sos pe care l-am pregatit ever. Cine lua din el, avea toate sansele sa scoata flacari, dar a fost atat de buuun! Mai ales ca Buffalo wings nu au fost foarte picante, sosul s-a potrivit la fix. La fel ca sosul de mustar, si acesta este foarte bun langa o friptura la gratar.
Pentru un borcanel de sos am folosit:
  • 250 g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la un lime
  • 8 linguri sos chilli, mai mult sau mai putin, in functie de cat vreti sa arda :)
  • o legatura mare de patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Punem toate ingredientele intr-un blendermai intai cele lichide si apoi restul. Daca rosiile sunt mai mari, le putem taia pe jumatate. Pulsam de cateva ori, suficient cat sosul sa se amestece, dar sa ramana si unele bucatele intregi.
Il consumam proaspat, sau turnam sosul intr-un borcan pe care il putem tine la frigider cateva zile, inchis bine.

Niciun comentariu: