marți, 16 octombrie 2012

Prajiturele cu Dovleac

Pe numele lor original li s-ar spune woopie pies, adica un blat de muffin, pus in forma de fursec si lipite ca niste macarons. Adica un fel de struto-camila dulce si aromata, care seamana si cu turta dulce datorita condimentelor :) Am preferat sa le spun totusi prajiturele pentru ca la un moment dat am renuntat sa le mai lipesc in forma de sandwich, si le-am servit in forma de fursecuri :)
Pentru vreo 50 de prajiturele individuale, am folosit:
  • 400g faina
  • 250 ml ulei
  • 300 g dovleac copt
  • 160 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 2 oua
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate lingurita nucsoara macinata
  • jumatate lingurita ienibahar macinat
  • un sfert de lingurita cardamom praf
  • un sfert de lingurita de ghimbir praf
  • un sfert de lingurita de piper alb macinat
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.




Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place foarte mult ideea, sunt aratoase si in special aromate :)