Pentru ca la tara s-au facut o gramada de vinete, am adoptat deviza: nici o saptamana fara vinete! Asa ca de acum incolo, asteptati-va la variatiuni pe tema data, pentru ca n-am vrea sa umplem congelatorul cu vinete pentru salata. Nu de alta, dar unde ar mai incapea carnea? :)) Dupa caponata alla siciliana, am incercat o reteta mai light, cu mai putin ulei si fara prajire si care se face mai mult singura, fara sa fie nevoie de prea multe interventii.
Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
- 4 vinete subtiri si mai lungi
- 3-4 rosii
- 150 g mozzarella
- 5-6 linguri ulei de masline
- cateva frunze busuioc
- sare, piper
Vinetele le taiem pe lungime si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Stropim vinetele cu ulei, presaram putina sare si le dam la cuptor, la 180 - 200 de grade pentru 15 minute. Intre timp taiem rosiile rondele, la fel si mozzarella.
Peste vinete asezam feliile de rosii si mai tinem la cuptor vreo 20 - 30 de minute, pana cand sunt patrunse. Punem feliile de mozzarella si mai lasam in cuptor maxim 5 minute.
Un fel de mancare rapid si foarte satios, pe care-l servim cald, cu frunze de busuioc pe deasupra.
4 comentarii:
Imi plac la nebunie vinetele preparate asa,pupici!
Grozave!!!Ador gustul vinetelor!
Foarte bune aceste vinete! O seara placuta!
ce bine arata..
Trimiteți un comentariu