luni, 11 martie 2013

Stir Fry cu Varza de Bruxelles

Ok, n-o fi varza de Bruxelles prea comuna in retetele asiatice, dar merge de minune pregatita la foc iute, doar cateva minute, asa cum se gatesc legumele in retetele chinezesti. Se pare ca in acest fel isi pastreaza proprietatile anticangerigene. Asa ca de ce sa nu incercam un stir fry rapid si crocant in care sa amestecam legume, orez, migdale si cateva fasii de omleta. Ce sa mai... o combinatie inedita si deosebit de buna.
Pentru 2 portii am folosit:
  • 300 g varza de bruxelles
  • 1 morcov
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei (preferabil rosu, pentru culoare)
  • 1 mana migdale (30 - 40 g)
  • 150 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos chilli (optional)
Punem orezul la fiert in apa cu putina sare, amestecam din cand in cand, iar cand este gata il clatim si il strecuram. Preparam o omleta din oul batut cu un praf de sare si unul de piper si o taiem fasii.
Calim, la foc mare, in uleiul incins, mai intai varza de bruxelles intreaga, apoi, dupa 2-3 minute adaugam morcovul si ardeiul taiate fasii. Amestecam des, iar dupa inca vreo 3 minute adaugam ceapa verde taiata rondele si migdalele.

Urmeaza finalul retetei, dupa alte 2-3 minute adaugam orezul, omleta, sosul de soia si sosul chilli. Omogenizam, mai lasam 1 minut si avem o masa sanatoasa, gata in doar cateva minute.



4 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Mie imi place combinatia, la fel si varza de bruxelles! ;)

Delicious Flavours spunea...

Imi place foarte mult ce ai pregatit si n-as refuza o portie :P
Pupici

Aurica spunea...

ca merge sau nu merge combinatia, nu cred ca conteaza atata timp cat are un gust bun si apetisant, combinatie reusita, sa trecem la fapte acum :)

Zdupeș spunea...

Perfect! caut rețete fără carne, căci face parte din rezoluția de an nou (new year's resolution, probabil nu așa se traduce)ș plus... varza de bruxelles e așa de bună