marți, 12 iulie 2011

Cartofi Umpluti


De mult ne propusesem sa pregatim o portie de cartofi copti umpluti, inspirati de fast food-ul Sr. Patata. Dar am asteptat o zi calduroasa, ca sa fie mai fun, iar in timpul in care cartofii erau la cuptor, am fugit din bucatarie, care devenise o sauna in toata regula si ne-am refugiat langa aerul conditionat :)) Cu siguranta vom repeta experienta si cu alte ingrediente ca umplutura, ca tare buni au fost!

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 4 cartofi destul de mari - cam 700g
  • 100 g branza
  • 2 ardei, preferabil de culori diferite si nu prea mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legaruta ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
Spalam cartofii si ii coacem la cuptorul incins la 200 de grade, cam 40 - 50 de minute, pana cand ii simtim moi la apasare.
Intre timp, tocam ceapa, usturoiul si ardeii si ii calim in uleiul incins pana cand se imoaie putin. Lasam sa se racoreasca, adaugam branza sfarmata si condimentam cu sare si piper.

Cartofii copti lasam putin sa se raceasca, le taiem un capac si le scoatem miezul cu o lingurita. O parte din miez il putem amesteca cu legumele si branza. Umplem cartofii cu ce am pregatit si ii putem da inca 5 - 10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Noua ni se cam lungisera urechile de foame, asa ca am sarit peste pasul acesta :))
Cel mai bine este sa-i consumam imediat, cand sunt proaspeti. Oricum nu stiu cum s-ar putea sa ramana si sa ajunga sa se raceasca, mai ales ca 100 de grame au cam 90 de calorii, adica o portie are in jur de 360 de calorii.



5 comentarii:

Laura spunea...

ce bine arata, mi s-a facut o foame!!!
am facut si noi cartofi noi la cuptor dupa ce ne-am intors din Cipru, dupa o reteta de-acolo.
au fost dementiali, o sa-ti povestesc cand ne vedem :)

Carmen spunea...

super, abia astept :) bine ca ne vdm maine, si n-am mult de asteptat :))

FLORY spunea...

Ingredientele sunt pe placul meu,cu siguranta sunt minunati!pupici!

Miha spunea...

Foarte buni! Si noua ne plac!

Carmen spunea...

multumesc, pupici!