Cand am vazut aceasta reteta intr-o revista, ne-a placut atat de mult cum arata, incat am zis ca-i musai s-o pregatim, si asta cat mai curand. O mancarica usoara, de vara, plina de legume, cu ceva carne si branza. Combinatia poate parea putin ciudata, fiind un curcubeu al aromelor si ingredientelor, dar este atat de buna incat abia asteptam sa repetam experienta.
Pentru 4-5 portii avem nevoie de:
- 700 g piept de curcan dezosat
- 5-6 cartofi (cam 600g)
- o jumatate varza mica (400 - 500 g)
- 2 ardei, macar unul rosu, pentru aspect
- 2-3 cepe micute
- 2-3 catei de usturoi
- un pahar de lapte
- 100 g branza feta
- 1 lingura faina
- 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui
- 8 - 10 linguri ulei de masline
- 1 lingurita maghiran
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita boia iute sau dulce
- 1 lingurita rosmarin uscat
- sare, piper
Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.
Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.
Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.
Scoatem toate ingredientele din wok, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu 1 lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.
In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.
Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.
Mancarica aceasta este foarte aromata, iar carnea este extraordinar de frageda. Nu e nevoie nici de garnitura, nici de salata, iar la 100 de grame avem 120 de calorii.
2 comentarii:
Cate arome si cate culori!
Asa-mi place mie!
Plin de culoare si savoare! Imi place f mult! :)
Trimiteți un comentariu