joi, 13 octombrie 2011

Negresa cu Banane

Ce planuri aveti pentru weekendul friguros care se anunta? Ei bine, daca aveti chef de ceva dulce, va sugerez sa incercati aceasta prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi. Noi am pregatit-o acum cateva saptamani, cand era cald si frumos, dar si in weekendul care urmeaza prevad ceva chestii la cuptor :)
Pentru o tava de 24x37 am folosit:
  • 250 g faina
  • 300 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 banane coapte
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 ml lapte
  • 75 g cacao (3-4 linguri)
  • o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 240 ml apa calduta
Cum va spuneam, simplu de tot: amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.
Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.
Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii. 
Daca folositi o pastaie de vanilie, e pacat sa aruncati coaja, deoarece are foarte multa aroma ramasa. Asa ca puteti s-o taiati in 2 si s-o infigeti intr-un borcanel cu zahar. Si iata cum dupa 1-2 saptamani, aveti zahar vanilat natural :)
Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece. 
Este perfecta langa o cana de cafea :)


Sursa de inspiratie: Joy Of Baking

6 comentarii:

Ramona Alina spunea...

O bunãtate!!!

Mimmi spunea...

Arata foarte bine si parca ii si simt aroma ...o bunatate ce mai !

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Daca sunt cu ciocolata nu pot sa lipsesc.Te pup!

Antonina spunea...

Un deliciu!!! ciocolatoasa tare si consistenta!! like!! pupici

sarah spunea...

delicioasa!

Corina spunea...

Ce combinatie! Imi place!