vineri, 7 octombrie 2011

Vinete cu Mozzarella

N-ati uitat de cina cu Electrolux, nu? Nici noi, asa ca tocmai am pregatit niste vinete cu mozzarella, inspirate de Cristina (Diva in bucatarie). Super simplu de facut, usturoiate bine, perfecte pentru o cina light. Profitati cat mai sunt vinete proaspete si incercati-le! Nu veti regreta :)
Pentru 2 portii am folosit:
  • 2 vinete potrivite
  • 3-4 rosii micute (sau mai multe rosii cherry)
  • 100 g mozzarella
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau de otet
  • sare, piper
Taiem vinetele rondele groase cam de 1cm pe care le prajim intr-o tigaie de teflon sau pe gratar. N-am mai pus ulei si a fost foarte bine.
Separat pregatim un mujdei din usturoi, 3-4 linguri ulei de masline, otet, putina sare si cateva linguri de apa.
Scufundam fiecare bucata de vinete in mujdei si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste rondelele de vinete punem cate o felie de mozzarella si cate o felie de rosie, sau cate o jumatate de rosie cherry.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 10 minute, pana se topeste mozzarella putin. Presaram putin piper si servim imediat, ca miroase asa bine incat n-ai cum sa rezisti :)



Printeaza reteta (fara imagini)

4 comentarii:

Alexa Jomaa spunea...

ce idee super! eu ma servesc! :)

Corina spunea...

Simplu si bun! Trebuie sa fac si eu! Pupici

Sidy spunea...

Cat de bine arataaaaaa...!
Sunt sigura ca au disparut urgent din farfurii !
Te tzuc !

catkitchen spunea...

chiar ieri am vazut reteta si la Edit'h , iar acum la tine ... sunt delicioase pregatite asa !!!