miercuri, 15 februarie 2012

Supa Crema de Usturoi

Nu stiu voi cum rezistati, dar eu m-am saturat de iarna, de inotat prin zapada si de facut echilibristica pe gheata. Prefer zilele lungi de vara, chiar si canicula suna bine acum :)) Dar se pare ca iarna nu are de gand ne lase prea curand, asa trebuie sa gasim metode de incalzit si de evitat raceli, iar aceasta supa cu muuult usturoi e numai buna.
Pentru 4-5 portii am folosit:
  • 2 cartofi potriviti
  • 6-7 morcovi
  • o bucata de telina (cam 300 g)
  • 1 ceapa
  • radacina de patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi (cam 100 g)
  • 3-4 linguri de ulei aromat
  • o crenguta cimbru uscat (sau o lingurita cimbru uscat macinat)
  • 1/2 lingurita coriandru
  • sare, piper
Calim, timp de 1-2 minute, jumatate din usturoiul tocat grosier in uleiul incins. Adaugam ceapa tocata, mai calim 1-2 minute dupa care adaugam 1,5 - 2 litri de apa si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba pana cand toate legumele sunt fierte.
Pasam supa, o condimentam dupa gust si adaugam restul de usturoi pisat. Lasam sa mai dea un clocot si asta-i tot :) Servim cu crutoane, patrunjel proaspat si, optional, smantana. Simplu si usturoiat, nu gluma :) cu doar 40 calorii la 100 de grame.
Multumim Liliana pentru reteta :)


Niciun comentariu: