miercuri, 1 februarie 2012

Supa Crema de Pastarnac

Pe vremea asta geroasa care a pus stapanire pe Bucuresti, ce poate fi mai potrivit decat o supa crema calda si aromata? De data aceasta am incercat o reteta cu pastarnac si ma gandesc s-o incercam cat de curand si cu patrunjel sau o combinatie intre cele doua. Ca orice supa crema, preparare dureaza putin si implica un efort minim.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 400 g pastarnac
  • o ceapa alba sau galbena
  • un cartof
  • 200 ml smantana pentru gatit (cu 15% grasime)
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1 lingurita seminte chimen
  • sare, piper
In uleiul incins, calim pentru cateva minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam pastarnacul dat pe razatoare sau tocat cubulete, impreuna cu condimentele. Prajim 2-3 minute, iar apoi turnam aproximativ un litru de apa sau supa de legume. Dupa ce legumele fierb vreo 10 minute, adaugam cartoful taiat bucati si lasam la foc potrivit pana cand toate sunt fierte.
Cu piciorul vertical al mixerului pasam supa, iar apoi o trecem printr-o sita pentru ca sa ramana o crema fina, fara ate de la pastarnac sau seminte de chimen. Adaugam smanatana pentru gatit si mai fierbem 1-2 minute.
Aceasta supa, care are aproximativ 65 calorii la 100 de grame, se serveste fierbinte, ornata cu putin ulei de masline, chimen si patrunjel proaspat.




6 comentarii:

Dana Cristea spunea...

Arata super!!!!

Mari spunea...

Imi place gustul de pastarnac iar supa ta arata foarte bine!

Antonina spunea...

E dementiala cu chimen !! supa de supa ! pup

Cristina spunea...

Minunata idee!

Liliana Toma spunea...

Arata super!!!

Carmen spunea...

Multumesc mult fetelor! Pup!