vineri, 6 aprilie 2012

Deep Dish Pizza Reeditata

Una din retetele noastre preferate este Deep Dish pizza, aceasta fiind chiar una din primele retete puse pe blog :) Cum in principiu este tot o pizza, exista o multime de retete pentru ea. Tinand cont de faptul ca pozele din postul initial sunt cam nedrepte pentru ce bunatate este aceasta specialitate din Chicago, ne-am hotarat sa o postam din nou, intr-o varianta putin imbunatatita.
Pentru o tava rotunda (cu peretii detasabili) cu diametrul de 26 cm am folosit:
Aluat:
  • 480 g faina (am folosit jumatate faina alba, jumatate faina integrala)
  • 350 ml apa
  • 1.25 lingurita drojdie
  • 3 lingurite ulei
  • jumatate lingurita de zahar
  • jumatate lingurita sare
Umplutura:
  • 150 - 200 g cascaval
  • 1 ardei
  • cateva rosii uscate
  • 250 - 300 g ciuperci
  • 200 g carnaciori
  • 2-3 rosii in bulion
  • 1-2 fire de ceapa verde
  • 100 g masline feliate
  • cimbru, oregano, sare, piper
Aluatul se face ca de obicei, divolvand drojdia cu zaharul in cateva linguri de apa calduta, adaugand o lingurita de faina si lasam un pic la crescut. Intr-un vas incapator amestecam fainile si sare, facem o gaura in mijloc in care punem apa calduta, uleiul si maiaua pregatita mai sus. Framantam cateva minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasam la dospit la loc caldut.
Cat timp dospeste aluatul, calim ciupercile taiate in bucati potrivite. Dupa vreo 5-10 minute adaugam bulionul si rosiile tocate si lasam sa fiarba fara capac, ca sa scada lichidul. Cand ciupercile sunt gata, stingem focul si lasam sa se raceasca, dupa care scurgem lichidul (daca mai este) si adaugam carnatii, ardeiul, ceapa verde, maslinele si cubulete de cascaval.
Cand aluatul a dospit, il intindem si il asezam in tava, unsa cu ulei, ridicand-l si peretii. Turnam amestecul pentru umplutura si dam la cuptor, la 180 - 200 de grade. Dupa 30 de minute de coacere mai adaugam cateva felii subtiri de cascaval pe deasupra pentru a forma acel strat fooooarte bun de cascaval topit :)
Mai lasam la cuptor inca 20 - 25 de minute, pana cand aluatul din margine, unde este cel mai inalt, trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca partial, cat s-o putem scoate din forma, asezam pizza pe un platou si o taiem ca pe un tort :)



3 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Tare bine arata!

Ioana V. spunea...

tare bun!

Real Exams spunea...

Love it!
Like to have in the evening.