marți, 31 august 2010

Limonada de Pepene


Chiar daca au mai trecut zilele caniculare si pentru ca se gasesc in continuare pepeni, va propun o limonada facuta cu penene rosu in loc de apa. Este o bautura care nu trebuie ratata vara, dulceata pepenelui in combinatie cu aroma limettelor si a mentei este extraordinara. Noroc cu Iuli, care ne-a dat cateva frunzulite de menta, pentru ca nu am gasit pe la nici un magazin :)

Pentru aproximativ 2.5 litri de limonada avem nevoie de:
  • 1 pepene de aprox 4 kg
  • 3 limette
  • 2 lamai
  • 100 g zahar brun (optional)
  • menta
Limonada se face repede, dar este foarte util sa aveti un mixer cu picior verticalpentru a marunti usor pepenele, sa ramana si fibrele, spre deosebire de un storcatorde fructe.
Taiem pepenele bucati si il maruntim, cu tot cu samburi. Dam rezultatul printr-o sita, ca sa ramana bucatile de samburi acolo. Peste sucul de pepene, adaugam zeama de la limette si de la lamai, menta, zahar daca este nevoie si jumatatile de lamai si limette din care am stors sucul.
Servim rece, eventual cu cuburi de gheata aceasta limonada delicioasa care are aproximativ 60 calorii la 100 grame in varianta cu zahar, si 40 in cea fara.



2 comentarii:

Andreea spunea...

Superbuna ideea cu pepene, arata tare bine si cred ca este tare gustoasa aceasta bautura! Treceti si pe la mine daca va face placere, Furnicutilor! :)

sara & Miki spunea...

Ce bine arata, nu m-am gandit sa fac din pepene. O idee buna.