marți, 26 octombrie 2010

Mini Pizza


Ideea pentru aceste pizza, mi-a venit plecand de la pateurile pe care le-am facut mai demult, precum si din ce am mai vazut pe unele bloguri. Marele avantaj al aluatului folosit este ca nu trebuie framantat aproape deloc. Mini pizzele au fost pufoase, dar nu au crescut foarte mult, deoarece am pus destule chestii pe deasupra :) La toppinguri puteti alege orice va place, dar trebuie puse cu grija, sa nu fie prea grele si sa opreasca aluatul din crescut.

Pentru o portie generoasa de mini pizza (in jur de 15 bucati) avem nevoie de:
  • 220 g branza dulce dietetica
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • 100 g ciuperci
  • cateva felii cascaval
  • cateva felii sunca
  • 1 pahar sos de rosii
  • jumatate de ardei verde
  • jumatate de ardei rosu
  • sare, cimbru
Pregatim un aluat din untul rece taiat bucati, branza dulce, faina si putina sare. Il framantam cateva minute, pana toata faina este incorporata, il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider 2 - 3 ore. Dupa ce aluatul s-a odihnit, il intindem cu facaletul pe suprafata presarata cu faina. Aluatul nu trebuie intins prea subtire, cam 7 - 9 milimetri, pentru ca sa ramana pufos si sa creasca la cuptor.
Cu ajutorul unui pahar taiem rondele din aluat si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt. Ungem fiecare pizza cu sos de rosii, presaram putin cimbru, si asezam felii subriti de ciuperci, sunca, cascaval si ardei, in diverse combinatii.
Resturile de aluat ramase in urma taierii, le framantam putin, le intindem din nou si putem taia noi rondele. Daca nu incape tot aluatul in acelasi timp la cuptor, bucata ramasa o invelim in folie si o tinem la frigider pana o folosim.
Coacem pizzele in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 20 - 25 de minute, pana se rumenesc. Aceasta gustare are aproximativ 330 calorii la 100 de grame, iar o pizza are in jur de 140 de calorii.



2 comentarii:

Sara & Miki spunea...

arata bine si apetisant.

hermosa spunea...

delicioasa :) yam yam