... sau, mai pe romaneste taitei prajiti, este o reteta asiatica care se gaseste in diverse variante in bucataria indiana, indoneziana sau malaeziana. Aceasta reteta este derivata din varianta chinezeasca, si anume Chow Mein. Unele ingrediente folosite sunt ceva mai greu de gasit, dar am descoperit un magazin minunat la Piata Amzei. Se numeste K-Life si au produse bio si o multime de ingrediente specifice bucatariei asiatice.
Reteta este foarte simpla si rapida, asa ca e potrivita cand nu prea aveti timp de stat la bucatarie, dar vreti o mancare serioasa :)
Reteta este foarte simpla si rapida, asa ca e potrivita cand nu prea aveti timp de stat la bucatarie, dar vreti o mancare serioasa :)
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
- 1 piept de pui dezosat si fara piele (cam 500 g)
- 300 g varza
- 200 g taitei chinezesti cu ou
- 200 g creveti decorticati
- 3 oua
- 2 - 3 catei de usturoi
- 100 g muguri de fasole
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura zahar
- 4 - 5 linguri sos soia
- 5 linguri sos chilli (sau cat va place de picant)
- 4 linguri sos de stridii
- 3 linguri ulei
- sare (daca mai este nevoie), piper
Fierbem taiteii intr-o cantitate mare de apa timp de 30 de secunde, ii clatim si ii lasam sa se scurga. Intre timp preparam sosul amestecand zaharul, sosul de soia, sosul chilli si sosul de stridii. Lasam si sosul sa-si astepte randul.
Incingem uleiul in wok, spargem ouale direct in wok si amestecam repede, pentru ca sa nu se prajeasca intregi. Cand ouale s-au coagulat, adaugam usturoiul tocat, taiteii, varza tocata, crevetii, puiul taiat cubulete mici, mugurii de fasole clatiti si o cana de apa. Crevetii pot fi lasati cu coada, vor arata mai frumos in mancare. Dar se poate ca in urma fierberii, unele cozi sa se desprinda si sa ramana printre taitei.
Incingem uleiul in wok, spargem ouale direct in wok si amestecam repede, pentru ca sa nu se prajeasca intregi. Cand ouale s-au coagulat, adaugam usturoiul tocat, taiteii, varza tocata, crevetii, puiul taiat cubulete mici, mugurii de fasole clatiti si o cana de apa. Crevetii pot fi lasati cu coada, vor arata mai frumos in mancare. Dar se poate ca in urma fierberii, unele cozi sa se desprinda si sa ramana printre taitei.
Se prajesc toate la foc mare, 5 - 6 minute, pana se patrunde carnea si se fac taiteii. Adaugam sosul, omogenizam bine si completam cu sare daca mai e nevoie. Adaugam piper si ceapa rosie tocata fin, amestecam si stingem focul. Cam asta ar fi reteta, care are aproximativ 130 calorii la 100 grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu