Zilele trecute aveam pofta de niste paste, dar cum nu aveam nici un fel de branza prin casa, am facut o reteta de post, picantaaa, de la ardeiul uscat, dar si de la uleiul de masline aromat cu ardei iute. Pentru diversitate, am folosit niste paste colorate in 5 culori, bio :) Dar la fel de bine merg orice fel de paste scurte sau spaghete.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 200 g paste
- 1 - 2 rosii mari (400 g)
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 - 2 ardei iuti (optional)
- cateva tulpini telina
- 1 catel usturoi
- 2 - 3 linguri ulei
- sare, cimbru
- patrunjel pentru decor
Spalam ciupercile si le taiem fasii nu prea subtiri. Le sotam intr-o lingura de ulei, adaugam putina sare si le lasam sa fiarba acoperite pana scade apa. Socatem ciupercile din tigaie, punem 1 - 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa este translucida, adaugam rosiile decojite si tocate cubulete, ardeiul iute tocat marunt, usturoiul si telina tocata fin.
Lasam la foc mic pana sosul se ingroasa si toate ingredientele sunt fierte, aproximativ 15 - 20 minute. Adaugam cimbrul, potrivim de sare si amestecam sosul cu pastele fierte si scurse. Aranjam pe farfurii pastele, adaugam ciupercile si deasupra presaram patrunjel proaspat tocat.
Un pranz light de post daca nu folositi paste cu ou, cu proteine din ciuperci si doar 110 calorii la 100 de grame.
Un pranz light de post daca nu folositi paste cu ou, cu proteine din ciuperci si doar 110 calorii la 100 de grame.
Un comentariu:
foarte apetisante....imi ploua in gura :D
Trimiteți un comentariu