miercuri, 6 octombrie 2010

Corabioare din Vinete


... si din dovlecei, ca sa fie mai variata mancarica :) Ideea ne-a venit de la o specialitate greceasca / turceasca, si anume Imam Baildi, dar am folosit si dovlecei, nu doar vinete, cum era in varianta originala. Reteta este foarte potrivita in aceasta perioada cand gasim legume pline de savoare, dar si pentru ca tinem cuptorul pornit si nu mai simtim frigul care s-a lasat de cateva zile.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 2 - 3 vinete micute (maxim 500 g)
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 - 2 rosii maricele (cam 400 g)
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei de masline
  • oregano, patrunjel, cimbru
  • sare, piper
  • 1 felie cascaval (50 g) - optional
Se spala vinetele si dovlecelul si se taie codita vinetelor. Se taie in in 2 pe lungime si folosind un cutit se cresteaza miezul care va fi scos. Cu o lingurita se scoate miezul, lasand o margine de aproximativ 0.5cm. Cupele ramase se sareaza in interior si se lasa sa se scurga. Miezul de dovlecel si de vanata se pune intr-o sita, se sareaza si se lasa la scurs cam 20 de minute.
Tocam ceapa si ardeiul marunt si le calim in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam putina sare, iar dupa vreo 5 minute adaugam rosiile decojite si miezul de vinete si dovlecei, toate tocate maricel. Lasam sa fiarba 10 minute, pana se leaga putin sosul, iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat, cimbrul, oregano, piper si sare daca mai e nevoie.
Umplem vinetele si dovlecelul cu amestecul obtinut si le putem orna cu cate o felie de rosie. Le aseazam in vasul care va merge la cuptor, vas in care am pus 1 lingura de ulei de masline. Turnam o cana de apa in vasul cu legumele si coacem timp de 45 - 60 minute la cutorul incins la 200 de grade, pana cand se rumelesc. Daca vreti o mancarica de post, puteti lasa legumele asa cum sunt. Noi am presarat pe deasupra putin cascaval razuit si am mai lasat 5 minute la cuptor. Un pranz sau o cina usoara, dar foarte aromata, cu doar 70 calorii la 100 grame varianta cu cascaval, si 55, varianta fara cascaval.



4 comentarii:

sara & Miki spunea...

Foarte bune si mie imi plac.

Anda spunea...

ffffffff bune.
Eu am pus si putina branza si ciuperci si sos de rosii (si ceva mai multa boia :) ).

O sa incerc si umplutura cu carnita.

ffffff bun. Bv Bv Bv

Carmen spunea...

Anda, ma bucur ca iti plac si astept impresii la varianta cu carne :)

Sara&Miki, multumesc de vizita :)

Anonim spunea...

e ceva colosal, si de post, si oricum, eu abea astept sa le fac....mmmmmm!