Fasolea verde cu usturoi este o garnitura foarte usoara, cu putine calorii, care poate sa inlocuiasca cu succes cartofii langa o friptura. Dar la fel de bine poate fi mancata si separat, fiind o cina foarte light, si cu multe vitamite. Ce imi place este ca ne putem bucura de aceasta mancare atat vara cat si iarna, pentru ca fasolea poate fi pastrata la congelator. Si daca nu gasiti fasole verde, se poate face si cu fasole galbena fideluta.
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
- 1 kg fasole fideluta
- 4 - 5 catei de usturoi
- 3 - 4 linguri ulei
- sare
Spalam fasolea, o curatam de codite si rupem pastaile daca sunt prea lungi (sa fie cam de 5 - 6 cm). Punem la fiert o oala cu 2-3 litri de apa si o lingurita de sare. Cand apa fierbe punem fasolea si o oparim 10 minute, cat sa ramana putin crocanta. Dupa ce a fiert fasolea, o lasam sa se scurga si sa se racoreasca.
Facem un mujdei din usturoi, ulei si sare pe care il amestecam cu fasolea. Pregatita in acest fel, fasolica este foarte buna atat calda cat si rece, iar 100 de grame au doar 50 de calorii.
Facem un mujdei din usturoi, ulei si sare pe care il amestecam cu fasolea. Pregatita in acest fel, fasolica este foarte buna atat calda cat si rece, iar 100 de grame au doar 50 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu