Continuam devorarea porcului de la Craciun cu o reteta inspirata din ce am gustat la "La Piciorul Porcului". Da, asa se numeste restaurantul si este unul foarte bun, abia astept sa le facem o noua vizita :) Pentru aceasta reteta e nevoie de ceva timp, coastele trebuie gatite la foc mic, cateva ore, dar asteptarea va fi rasplatita pe masura :) Asta ca sa nu zic cat de frumos miroase in bucatarie cat timp stau la cuptor.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- coaste de porc (cam 1,2kg)
- 1 - 2 pahare de vin rosu
- 1 pahar suc de rosii
- 3 - 4 linguri sos Worchestershire
- 2 - 3 linguri mustar
- 2 cepe
- 2 - 3 catei de usturoi
- 50 g zahar brun (2 lingurite)
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare, piper, boia, cimbru uscat
- 1 kg cartofi (optional)
Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata.
Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec.
Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mic, cam 170 grade, pentru vreo 3 ore - 3 ore si jumatate.
La fiecare jumatate de ora scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sosul din tava. Daca sosul scade, adaugam vin si/sau apa. Folia de aluminiu o indepartam cam dupa o ora si jumatate.
Si pentru ca sa avem o garnitura la coaste, fierbem 1 kg de cartofi intregi sau taiati bucati mari, pana cand sunt pe jumatate fierti. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata coastele, adaugam in tava si cartofii scursi de apa.
Un adevarat deliciu, carnea este foarte, foarte frageda, condimentata si foaaarte aromata. Avem aproximativ 200 de calorii la 100 de grame in varianta cu cartofi.
2 comentarii:
Foarte gustoasa reteta, desi nu sunt o mare mancatoare porc. Dar m-au inspirat pozele si .....recomandarea! Eu sunt fan La piciorul porcului unde nu reusesc sa ma satur on de porcul in bere cu hrean (il comand la telefon cu o zi inainte), de vita cu rozmarin si de branza la tigaie.
Carmen am facut si eu aseara reteta asta.....luci este atat de incantat de cum a iesit....foarte fragede si aromate coastele :) merci mult de idee, trebuie s-o pun in practica si cand va veni ionut pe la noi :))
Trimiteți un comentariu