miercuri, 30 martie 2011

Pasta Primavera


In asteptarea primaverii, am pregatit niste paste delicioase, inspirata fiind de o reteta italiano-americana. Variante ale aceste retete gasiti o multime, dar principala idee este sa folosim cat mai multe legume, care sa ramana destul de crocante, impreuna cu paste si cascaval sau parmezan. Am vazut ca uneori se mai adauga si carne, carnati sau creveti, dar am preferat o varianta mai light :)

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 120 g paste integrale
  • 300 g ciuperci
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 3 - 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g cascaval (optional)
  • sare, piper, oregano
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le clatim cu un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Curatam legumele si le pregatim: ceapa si usturoiul le tocam marunt, ciupercile le taiem in 2 sau in 4, iar morcovul, ardeiul si dovlecelul le taiem fasii.
Incingem uleiul si calim usturoiul si ceapa cam un minut, adaugam ardeiul si morcovul si le lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam ciupercile, dovlecelul si rosiile taiate marunt si le calim cam 5 minute, putem pune putina apa daca e nevoie.
Condimentam cu sare, piper si oregano si mai lasam la fiert pana lichidul scade. Amestecam pastele cu legumele calite, asezam pe farfurie si presaram putin parmezan sau cascaval razuit. Noi am folosit un cascaval iute, cu ardei rosu, luat din Amsterdam, in miniexcursia din Olanda + Belgia :)
Pentru o mancare de post, putem renunta la cascaval, situatie in care avem vreo 75 de calorii la 100 de grame, iar in varianta cu cascaval sunt cam 85 calorii la 100 de grame.



Niciun comentariu: