joi, 17 martie 2011

Supa Crema de Conopida


Dupa ce ne-am revenit din agitatia cu minivacanta si raceala care nu s-a prea lasat dusa prea usor, m-am gandit ca ar merge o supa crema aromata si simpla, buna pentru cei care tusesc de zor, ca mine :)) Reteta e o combinatie dintre o varianta pe care o vazusem la Marha Stewart si alta varianta de la Ama. Foarte buna pentru o cina usoara, cu cateva crutoane, sau chiar simpla, se face foarte repede mai ales daca aveti conopida la congelator gata pregatita. Si nu numai :)
Pentru vreo 4 portii avem nevoie de:
  • 500 g conopida oparita (o conopida mica)
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei de maslina (eventual cu usturoi)
  • 1 pahar lapte
  • 100 g cascaval
  • cateva frunze de cimbru proaspat
  • sare, piper
Incingem cuptorul la 180 de grade. Taiem capatul cu mustatile de la capatana de usturoi si o asezam pe o bucata de hartie de copt. Stropim cu putin ulei, punem putina sare, strangem hartia si legam cu niste ata capatul liber. Punem usturoiul astfel impachetat intr-o tava mica si lasam la cuptor vreo 30 de minute, dupa care il lasam sa se raceasca.
Calim ceapa in 2 linguri de ulei timp de un minut, adaugam cam 1 litru de apa si cartofii curatati si taiati cubulete. Dupa ce da in clocot, lasam sa fiarba vreo 20 de minute. Adaugam buchetelele de conopida, legatura de cimbru si mai lasam sa fiarba 15 - 20 de minute. Scoatem cimbrul, adaugam cateii de usturoi curatati, sare, piper si pasam folosind piciorul vertical al mixerului
Punem din nou pe foc, adaugam laptele si cascavalul dat pe razatoarea mica si mai lasam sa dea un clocot. Potrivim de sare si piper, si servim cu susan sau seminte de dovleac sau floarea soarelui prajite aceasta supa delicioasa care are aproximativ 50 calorii la 100 de grame.



2 comentarii:

violette spunea...

o supa delicioasa...

Alina---Explora Cuisine spunea...

Foarte buna supica ta, cu aroma de usturoi cred ca e super!!!